20 apr

Trendseminarium 2021

Seminarium Stockholm

Nya navigeringsmönster – hur klarar branschen & konsumenterna alla krav?

Coronapandemin har skapat nya mönster och livet blir aldrig riktigt som förr. Konsumentens navigering när de ska tänka, planera, odla, handla, laga och äta mat har ändrats, det ger hela livsmedelsbranschen nya möjligheter men också utmaningar. På årets TRENDwebinarium ger ett sällan skådat skickligt och kvalificerat gäng föreläsare en effektiv (orientering och) uppgradering kring vad ni behöver veta inför framtiden.

Anmälan

KL 9:00 Välkomna

Dagens moderator Ingela Stenson, chefredaktör Livsmedel i fokus

Tre trendspanare om livsmedelsbranschens förändrade navigeringsmönster, vilka trender gäller framöver?

Lovisa Madås, konsult och kreativ ansvarig, AGFO
Edward Boëthius, Senior Consultant and Head of Insight & Strategy, United Minds
Johan Kaij, Senior advisor, Marketing Clinic

Var kommer vi ifrån? Åren som formade Sverige

Magnus Västerbro, författare och journalist

Varför ändrar inte konsumenterna sina levnadsvanor för hälsa och miljö/klimat? Varför händer det så lite?
 
Kajsa Lindström, tjänstedesigner & medgrundare, Beteendelabbet
Sara Sundquist, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen

Kl 10:30 kaffe paus

Det regnar forskningspengar över mat och livsmedel – vad blir resultatet?

Ingrid Petersson, generaldirektör, Formas

25 år med GMO – hur ser framtidens foodtech ut och vad behöver branschen?

Carl-Johan Lagerkvist, professor, SLU

Food Tech – från startup till scaleup. Krockar naturlighetstrenden med tekniken?

Johan Jörgensen, grundare, Sweden Food Tech

Lyckad produktutveckling – vilka är framgångsfaktorerna och hemligheterna?

Carina Hanson, VD, Estrella

Smaken i fokus: Mischas berömda näsa har tagit henne långt

Mischa Billing, tv-kock, lektor vid Grythyttan/Örebro universitet

12:00-13:00 lunch

Tracking – konsumenternas kunskaper och attityder, preferenser och val

Gunnar Gidefeldt, Kommunikationschef, LRF

Vilken väg går handeln? Mer eller mindre makt till oligopolet?

Emma Hernell, vice VD, HUI Handelns Utredningsinstitut

Pengaflödet i livsmedelsbranschen – vem tjänar på vem och vem tar risker?

Carl Eckerdal, chefekonom, Livsmedelsföretagen

Kl 13:55-14.05 paus

Ekologiskt på fallrepet eller framtidens lösning?

Anita Falkenek, VD, Krav

Hur självförsörjande ska vi bli egentligen? Hur når vi försörjningstrygghet för samhälle och medborgare?

Lena Åsheim, lantbruksföretagare, styrelseledamot i LRF
Patrik Strömer, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen

Klarar konsumenterna kraven som ställs? Är rekommendationerna och rådgivningen tillräckligt attraktiv?

Cecilia McAleavey, ordförande, Växtbaserat Sverige,
Isabell Moretti, VD, Svensk Kött,
Krishan Kent, ordförande, Fiskbranchens Riksförbund,
Maria Sitell, kommunikationschef, Brödinstitutet

Kl 15:45 Tack för idag!

Eventinfo

Datum:
20 april 2021

Tid:
09.00 – ca 15.45

Plats:
Eventet sänds digitalt

Pris:
1 900 kr medlem i LivsmedelsFöreningen
1 600 kr medföljande kollega (om medlem)
2 400 kr ej medlem
275 kr Student
Moms tillkommer

Programmet som pdf-fil

#trendseminarium2021

Anmäl dig till Trendseminariet

Alla är välkomna till våra event men som medlem får du alltid rabatt på anmälningsavgiften. Är du inte medlem kan du bli det direkt här på hemsidan.

Anmäl mig

Du kanske också är intresserad av

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem