20 apr
Trendseminarium 2021
Seminarium Stockholm

Nya navigeringsmönster – hur klarar branschen & konsumenterna alla krav?
Coronapandemin har skapat nya mönster och livet blir aldrig riktigt som förr. Konsumentens navigering när de ska tänka, planera, odla, handla, laga och äta mat har ändrats, det ger hela livsmedelsbranschen nya möjligheter men också utmaningar. På årets TRENDwebinarium ger ett sällan skådat skickligt och kvalificerat gäng föreläsare en effektiv (orientering och) uppgradering kring vad ni behöver veta inför framtiden.
KL 9:00 Välkomna
Dagens moderator Ingela Stenson, chefredaktör Livsmedel i fokus
Tre trendspanare om livsmedelsbranschens förändrade navigeringsmönster, vilka trender gäller framöver?
Lovisa Madås, konsult och kreativ ansvarig, AGFO
Edward Boëthius, Senior Consultant and Head of Insight & Strategy, United Minds
Johan Kaij, Senior advisor, Marketing Clinic
Var kommer vi ifrån? Åren som formade Sverige
Magnus Västerbro, författare och journalist
Varför ändrar inte konsumenterna sina levnadsvanor för hälsa och miljö/klimat? Varför händer det så lite?
Kajsa Lindström, tjänstedesigner & medgrundare, Beteendelabbet
Sara Sundquist, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen
Kl 10:30 kaffe paus
Det regnar forskningspengar över mat och livsmedel – vad blir resultatet?
Ingrid Petersson, generaldirektör, Formas
25 år med GMO – hur ser framtidens foodtech ut och vad behöver branschen?
Carl-Johan Lagerkvist, professor, SLU
Food Tech – från startup till scaleup. Krockar naturlighetstrenden med tekniken?
Johan Jörgensen, grundare, Sweden Food Tech
Lyckad produktutveckling – vilka är framgångsfaktorerna och hemligheterna?
Carina Hanson, VD, Estrella
Smaken i fokus: Mischas berömda näsa har tagit henne långt
Mischa Billing, tv-kock, lektor vid Grythyttan/Örebro universitet
12:00-13:00 lunch
Tracking – konsumenternas kunskaper och attityder, preferenser och val
Gunnar Gidefeldt, Kommunikationschef, LRF
Vilken väg går handeln? Mer eller mindre makt till oligopolet?
Emma Hernell, vice VD, HUI Handelns Utredningsinstitut
Pengaflödet i livsmedelsbranschen – vem tjänar på vem och vem tar risker?
Carl Eckerdal, chefekonom, Livsmedelsföretagen
Kl 13:55-14.05 paus
Ekologiskt på fallrepet eller framtidens lösning?
Anita Falkenek, VD, Krav
Hur självförsörjande ska vi bli egentligen? Hur når vi försörjningstrygghet för samhälle och medborgare?
Lena Åsheim, lantbruksföretagare, styrelseledamot i LRF
Patrik Strömer, näringspolitisk expert, Livsmedelsföretagen
Klarar konsumenterna kraven som ställs? Är rekommendationerna och rådgivningen tillräckligt attraktiv?
Cecilia McAleavey, ordförande, Växtbaserat Sverige,
Isabell Moretti, VD, Svensk Kött,
Krishan Kent, ordförande, Fiskbranchens Riksförbund,
Maria Sitell, kommunikationschef, Brödinstitutet
Kl 15:45 Tack för idag!
Anmäl dig till Trendseminariet
Alla är välkomna till våra event men som medlem får du alltid rabatt på anmälningsavgiften. Är du inte medlem kan du bli det direkt här på hemsidan.
Du kanske också är intresserad av
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.