Intervjuer med talarna

Här publicerar vi löpande ett flertal intevjuer med några av talarna på Livsmedelsdagarna 10 september 2020.

 Superstjärnan Sofia Ulver Sofia är docent i marknadsföring. Hennes forskning analyserar hur konsumentkulturer samspelar med marknader och sociala trender i samhället. Hon är en mycket uppskattad föreläsare och har förmågan att presentera forskningsrön så att de blir underhållande och relevanta.

Vad ska du tala om:
Konsumtionstrender och beteenden som är kopplade till mat före, under och efter corona. Vad kan vi anta och vad ska vi inte ens försöka förutse? Finns det något som heter ”konsumentbehov” eller är det i själva verket ni som bestämmer? Jag tar upp långsiktiga ämnen om konsumtion och hur människor lever sina liv.

Varför är det aktuellt just nu?
Den ständiga frågan när jag närmar mig stora och komplexa frågor är: Okej, hur ska vi tänka kring det som händer nu? Inte sedan andra världskriget har den frågan varit så het som nu. Jag har spenderat de två senaste decennierna med att undersöka makro- och mikrotrender inom konsumtion kopplade till förändringar och skiften i samhället lokalt och globalt.

Richard Tellström är en känd profil inom ämnet matkultur och trender och kan konsten att sprida sin gedigna kunskap även till en större publik, till exempel i TV-serien Historieätarna. Coronatiden riktar nytt ljus på vårt beteende kring maten och detta, bland annat, kommer han att tala om på Livsmedelsdagarna.

Vad ska du tala om?
Jag ska tala om matkultur i förändring. Tvärtemot vad många tror så handlar och äter vi mat för att gestalta våra värderingar, vi köper det vi tror på. Hade det bara gällt näring kunde vi lika gärna äta foderpellets.

Varför är det aktuellt just nu?
Eftersom det vi just nu upplever i spåren av corona är en historisk kris som kommer att innebära ett paradigmskifte. Alla livsmedelsprodukter kastas just nu, i bildlig bemärkelse, rakt upp i luften. Vissa blir kvar där medan andra faller platta till marken. Jag kommer bland annat att förutspå vilken typ av produkter som försvinner och förklara varför köttfärslimpa och kålpudding trendar just nu.

Livsmedelsdagarna

Livsmedelsdagarna 2020, 10 september

Info och anmälan
Livsmedelsdagarna tidigare år

Livsmedelsdagarna har anordnats med olika teman sedan 1960

Teman genom tiderna

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem