Program Livsmedelsdagarna 2022
Next generation – Framtidens livsmedelssystem
Vi är mitt uppe i en stor förändring av hela matsystemet. Det som var trender för några år sedan är nära verklighet idag. Vilka produkttrender, tekniker och affärsmodeller ligger precis runt hörnet? Hur lyckas vi med hållbar omställning, innovation, attraktiva produkter, internationalisering och en konkurrenskraftig lönsamhet samtidigt? Och hur säkrar vi framtidens kompetensbehov? Livsmedelsbranschen har aldrig tidigare varit mer relevant eller rolig att jobba i och därför blir årets Livsmedelsdagar en viktig plats för utbyte och diskussioner om nästa generations livsmedelssystem som vi alla är en del av.
Programmet uppdateras löpande.
Onsdag 7 september
![]() |
Livsmedelsgolfen
Skicka din intresseanmälan. |
|
16.00-16.45 | ![]() |
Få inspiration – Är du redo för global försäljning? Under denna interaktiva workshop kommer vi inleda med en kartläggning av exportpotentialen för 12 livsmedelssegment på den globala marknaden för att sedan i grupper diskutera de möjligheter som finns för just ditt företag att ta klivet ut på en ny exportmarknad. Vi summerar våra tankar kring expansion och följer upp med de konkreta stöd livsmedelsföretag kan få för sin internationella expansion här hemma i Sverige och på utlandsmarknader. Arrangör: Business Sweden |
16.50-17.30 | ![]() |
Vi har inte råd att slänga mat! – Hur vi skapar resurseffektiva livsmedelskedjor genom minskat matsvinn.
En ”pitch & match” där vi strukturer ett mingel kring att startups eller företag med innovativa lösningar pichar sina tjänster och företag kort beskriver sina behov. Detta ska då vara inom definierade ramar, till exempel tekniker för att mäta internt svinn eller förpackningar för bättre hållbarhet. Målet är att knyta kontakter deltagare emellan och hitta samarbeten utan att behöva lyssna på långa företagspresentationer. Snabbt och tillspetsat. Arrangör: SAMS & Li |
15.00-19.00 | Registrering för konferensdeltagare I foajén på Hotel Tylösand från klockan 15.00 och fram till 19.00. |
|
19.30 | Mingel och välkomstbuffé |
Torsdag 8 september
09.00 | Välkommen | |
![]() |
Framtidens framtid – ett minifestVi trodde vi skulle bo på Mars och ha teleporteringsmaskiner år 2020. Istället fick vi munskydd och TikTok. Att vi inte kan förutspå framtiden är en trött klyscha. Ändå förväntas vi innovera, planera och, eh, bygga prepperförråd inför allt som kanske aldrig kommer hända. Hur ska vi framtidstänka när tiden är knapp, morgondagen dimmig, uppmärksamheten sviktande men aptiten stor? |
|
![]() |
Den globala affärenVi får en global utblick kring trender & möjligheter från USA, Japan och Sydkorea Maria Kärnerud, Program Manager, Business Sweden |
|
10.15 | Paus | |
![]() |
Dagligvaruhandelns utveckling mot nya affärsmodeller och kanalglidningTony Holmberg, Director E-commerce, ICA Sverige |
|
![]() |
Symbios – Avfall och överskott är framtidens affärMed ökade energipriser, avfallskostnader och råvarutillgångar blir det affärsmässigt och miljömässigt logiskt att börja ta vara på det som idag blir över. Ta del av inspirerande exempel på hur livsmedelsindustrins avfall och överskott är framtidens affär. Emma Dalväg, affärsutvecklare och expert inom industriell symbios, Coest |
|
12.00 | Lunch |
15.45 | ![]() |
Impact Maker – ett startup-pris inom livsmedel i samarbete mellan Livsmedel i fokus och VinnovaStartups möter riskkapital och storbolag. Jury: Nominera här |
17.00 | Avslut av dagen | |
19.00 | Drink och bankett |
Fredag 9 september
09.00 |
Livsmedelspriset 2022Presentation av vinnaren av årets Livsmedelspris. |
|
![]() |
Hur säkrar vi den mentala hållbarheten i vår bransch?
|
|
10.00 | Paus | |
10.25 | ![]() ![]() |
Sensory Hacking – The Way We’ll Experience Taste
|