Program Livsmedelsdagarna 2021

Rebuild better – för en hållbar framtid

Nu är det dags att skapa nya strukturer för en hållbar livsmedelsproduktion. Vi har levt i en omvälvande tid som också ger möjligheter att starta om och att göra vissa saker ännu bättre utifrån de stora utmaningar som finns i vår omvärld. Nu vässar vi oss för att svara på konsumenternas höga krav på livsmedel som är hållbart producerade med fokus på både planeten och människan. Seminarier och diskussioner på Livsmedelsdagarna 2021 ger kunskap om hur vi kan arbeta ännu tydligare mot en hållbar framtid. Vi längtar efter att mötas i verkligheten och få oväntade och goda samtal med branschkollegorna.

Varmt välkomna till spännande dagar i Tylösand!

Onsdag 20 oktober

15.00
Från forskning till världsklass – så kan vi samarbeta och använda intelligent data för att göra svensk mat världsledande

Workshop: Vi tittar på behoven för framtidens svenska matsystem och hur vi kan formera oss runt dem. Som stöd jämför vi relevanta forskningsdata med Sweden Food Arenas Innovations- och forskningsagenda, skärningspunkterna kan vara intressanta startpunkter för projekt som genererar konkurrenskraft och lönsam tillväxt. Workshopen skall resultera i en visualisering av det framtida matsystemet. Vi tittar på roller, tekniker och insatser som behövs för att det ska bli verklighet och hur vi kan bygga framtida samarbeten. Välkommen till en inspirerande och framtidsinriktad eftermiddag! Där du kommer att få med dig insikter, inspiration och massor med åstakommation!

Arrangör: Marie Gidlund och Kerstin Eriksson från Sweden Food Arena och Fredrik Wikholm från Planethon
19.30 Mingel och välkomstbuffé

Registrering för konferensdeltagare sker i foajén på Hotel Tylösand, från klockan 15.00 och fram till 19.00.

Torsdag 21 oktober

09.00 Välkommen
09.10

Är det kört för planeten?

Hur vi kan vända kris och domedag till en agenda av möjligheter.
Johan Kuylenstierna

10.00
 Britta Ekman
Hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion

Britta Ekman, Avdelningschef Avdelningen för Hållbara Matvanor
Livsmedelsverket

10.25 Paus 
11.00
Hållbarhet och cirkulärt arbete
– hur driver IKEA framtidens agenda inom livsmedel

Catarina Englund, Global Sustainability Innovation Manager IKEA

11.25
Hållbart arbete med Kunddata

Cecilia Meldahl, chef kundutveckling ICA Sverige

11.50
5 år med Från Sverige

Livsmedelsdagarnas huvudpartner.
Ulrika Ekström, VD Svenskmärkning

12.00 Lunch

Ett väl utfört hållbarhetsarbete är ofta lönsamt på lång sikt. Men hur blir det när hållbarhet ingår i / (samspelar med) innovation och nutrition? Lyssna på det senaste inom innovation för en hållbar livsmedelskedja och vad experterna säger om nutritionen i hållbara livsmedel.

13.00 och 14.00

Hållbar innovation

– i en hållbar livsmedelskedja
Hållbarhetsdeklarationer –  styra och kommunicera hållbarhetsavtryck på livsmedel

Charlotta Szczepanowski,
hållbar och kvalitetschef,
Coop

Algbaserat fodertillskott till kor – vägen till klimatneutralitet?

Fredrik ÅkermanFredrik Åkerman,
Co-founder & CEO,
Volta Greentech

13.00 och 14.00

Hållbar nutrition

– från hållbara livsmedel
Är vi hälsosamt hållbara?

Elisabet Rytter,
forsknings- och nutritionsansvarig,
Livsmedelsföretagen

Havreris – det svenska riset

Martin PardellMartin Pardell,
Brand Manager,
Fazer Kvarn

Felix Veggie – Hållbar hälsa vid omställning till växtbaserat

Rebecka PerssonRebecka Persson,
Specialist Nutrition och Märkningslagstiftning,
Innovation

15.15   Paus
15.40
Impact Maker – ett startup-pris inom livsmedel i samarbete mellan Livsmedel i fokus och Vinnova

Startups möter riskkapital och storbolag.
Presentationer av case och prisutdelning.

Läs mer och nominera
17.00   Mingel
19.00   Bankett

Fredag 22 oktober

09.00
Livsmedelspriset 2021

Presentation av vinnaren av årets Livsmedelspris.

09.10
I huvudet på en normalstörd
Pär Johansson, Glada Hudikteatern
10.00 Paus
10.20
Att resa sig ur askan

Berättelsen om Polarbröd, nu och i generationer.
Karin Bodin, VD Polarbröd

10.55
Hållbar konsumtion – vem ska ta ansvar och betala?

Paneldiskussion.
Åsa Odell, vice ordförande LRF
Johan Augutsson Sverige VD Lidl
Lars Appelqvist, VD HKScan

12.00
Livsmedel i fokus summerar och avslutar dagarna
12.15 Lunch

Med reservation för ev. ändringar.

Livsmedelsdagarna

Livsmedelsdagarna 2021
20-22 oktober i Tylösand

Info och anmälan
Livsmedelsdagarna tidigare år

Livsmedelsdagarna har anordnats med olika teman sedan 1960

Teman genom tiderna

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem