Program Livsmedelsdagarna 2022

Next generation – Framtidens livsmedelssystem

Vi är mitt uppe i en stor förändring av hela matsystemet. Det som var trender för några år sedan är nära verklighet idag. Vilka produkttrender, tekniker och affärsmodeller ligger precis runt hörnet? Hur lyckas vi med hållbar omställning, innovation, attraktiva produkter, internationalisering och en konkurrenskraftig lönsamhet samtidigt? Och hur säkrar vi framtidens kompetensbehov? Livsmedelsbranschen har aldrig tidigare varit mer relevant eller rolig att jobba i och därför blir årets Livsmedelsdagar en viktig plats för utbyte och diskussioner om nästa generations livsmedelssystem som vi alla är en del av.

Programmet uppdateras löpande.

Onsdag 7 september

Livsmedelsgolfen

Skicka din intresseanmälan.

16.00-16.45 Få inspiration – Är du redo för global försäljning?
Under denna interaktiva workshop kommer vi inleda med en kartläggning av exportpotentialen för 12 livsmedelssegment på den globala marknaden för att sedan i grupper diskutera de möjligheter som finns för just ditt företag att ta klivet ut på en ny exportmarknad. Vi summerar våra tankar kring expansion och följer upp med de konkreta stöd livsmedelsföretag kan få för sin internationella expansion här hemma i Sverige och på utlandsmarknader.

Arrangör: Business Sweden
16.50-17.30 Vi har inte råd att slänga mat! – Hur vi skapar resurseffektiva livsmedelskedjor genom minskat matsvinn.

Pitch & match går ut på att ta del av en mängd korta och konkreta pitchar för att sedan skapa nya samarbeten. Företag i livsmedelskedjan och experter kommer att pitcha om gemensamma problem och smarta lösningar kring matsvinn. Minglet kommer att fortsätta under tre dagar vid SAMS monter på utställningen. Målet är att knyta kontakter deltagare emellan och hitta samarbeten utan att behöva lyssna på långa företagspresentationer. Ökat pris på mat är bara den senaste anledningen att minska matsvinnet.

Vill du pitcha en lösning, kontakta Johan Hultén.

Arrangör: SAMS & Li
15.00-18.00 Registrering för konferensdeltagare
I foajén på Hotel Tylösand från klockan 15.00 och fram till 19.00.
19.00 Mingel och välkomstbuffé

Torsdag 8 september

09.00 Välkommen