Vi ses på Livsmedelsdagarna

Sedan 1960 har Livsmedelsdagarna varit branschens viktigaste mötesplats. När människor möts uppstår det magi, nya affärsmöjligheter och lärdomar. I starten arrangerades den årliga konferensen på olika platser i Sverige men sedan lite drygt 30 år håller vi hus i Tylösand. Livsmedelsdagarna har olika teman varje år, de speglar vilka frågor som är aktuella i branschen, läs om några av dem här.

Nu är det dags att skapa nya strukturer för en hållbar livsmedelsproduktion. Vi har levt i en omvälvande tid som också ger möjligheter att starta om och att göra vissa saker ännu bättre utifrån de stora utmaningar som finns i vår omvärld. Nu vässar vi oss för att svara på konsumenternas höga krav på livsmedel som är hållbart producerade med fokus på både planeten och människan.

Covid-19-pandemin har redan haft en dramatisk inverkan på livsmedelsbranschen och då har vi ännu inte sett slutet på den här historien. Vi kan konstatera att vi verkar i en samhällsviktig bransch, men vad har vi lärt oss av det som hänt hittills? Hur har konsumenternas beteende förändrats och vad innefattar innovation och hållbarhet framöver? Ja, det finns mycket att analysera, diskutera och utveckla tillsammans.

I en tid då varannan svensk har klimatångest, politiker och länder tävlar i att utlysa klimatnödläge och Greta fortsätter skolstrejka är det viktigt att prata lösningar.
Den globala livsmedelsproduktionen har stor påverkan på klimatet och fixar vi maten så fixar vi planeten. Livsmedelsbranschen har en mycket viktig roll i att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning. På Livsmedelsdagarna diskuteras lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.