Årets tema

Next generation – Framtidens livsmedelssystem

Vi är mitt uppe i en stor förändring av hela matsystemet. Det som var trender för några år sedan är nära verklighet idag. Vilka produkttrender, tekniker och affärsmodeller ligger precis runt hörnet? Hur lyckas vi med hållbar omställning, innovation, attraktiva produkter, internationalisering och en konkurrenskraftig lönsamhet samtidigt? Och hur säkrar vi framtidens kompetensbehov? Livsmedelsbranschen har aldrig tidigare varit mer relevant eller rolig att jobba i och därför blir årets Livsmedelsdagar en viktig plats för utbyte och diskussioner om nästa generations livsmedelssystem som vi alla är en del av.

Välkommen till Livsmedelsdagarna i Tylösand 7-9 september 2022.

Några av årets spännande talare:

Anmäl dig här

Magnus Lindkvist

Författare & futurolog

Framtidens framtid – ett minifest

Vi trodde vi skulle bo på Mars och ha teleporteringsmaskiner år 2020. Istället fick vi munskydd och TikTok. Att vi inte kan förutspå framtiden är en trött klyscha. Ändå förväntas vi innovera, planera och, eh, bygga prepperförråd inför allt som kanske aldrig kommer hända. Hur ska vi framtidstänka när tiden är knapp, morgondagen dimmig, uppmärksamheten sviktande men aptiten stor?

Maria Kärnerud

Business Sweden

Den globala affären

Vi får en globalutblick kring trender & möjligheter från USA, Japan och Sydkorea

Samuel Young

ICA Sverige

Dagligvaruhandelns utveckling mot nya affärsmodeller och kanalglidning

Emma Dalväg

Coest

Symbios – Avfall och överskott är framtidens affär

Med ökade energipriser, avfallskostnader och råvarutillgångar blir det affärsmässigt och miljömässigt logiskt att börja ta vara på det som idag blir över.  Ta del av inspirerande exempel på hur livsmedelsindustrins avfall och överskott är framtidens affär.

Trine Grönlund

Innergi

Hur säkrar vi den mentala hållbarheten i vår bransch?

En trendspaning kring ett nytt hjärnsnällt sätt att arbeta.

 

Siri Wikander

Beyond Talking

5 steg till en öppen och lärande kultur

För att våra organisationer ska klara av dagens och framtidens utmaningar behöver vi skapa förutsättningar för ständigt lärande och utveckling. Siri Wikander tar dig dit i fem konkreta steg och kommer också att gå in på forskning kring samarbete och varför behovet av möjliggörare (super collaborators) blir allt viktigare. Siri utgår från era utmaningar och det blir en interaktiv stund tillsammans.

Johan Swahn & Simon Klose

The Taste Lab – Sensory & Consumer Research & Food Hacking Filmmaker

Sensory Hacking – The Way We’ll Experience Taste

Är du också nyfiken på hur vi kan komma uppleva godare smak, unika upplevelser som samtidigt kan vara hälsosamma och hållbara i framtiden? Ett inspirationspass som kommer leka med dina sinnen.