Livsmedelsdagarna 2020

Arrangeras 9-11 september 2020 på Hotel Tylösand

Anmälan
Poster för Livsmedelsdagarna 2020

Innovation och hållbarhet – post Corona
Vi lever i en omvälvande tid. Inte trodde vi att ett virus skulle påverka hela världen på det sätt som det gjort. Vi har ännu inte sett slutet på den här historien, men vi kan konstatera att vi verkar i en bransch som är mer samhällsviktig än någonsin. Vad har vi lärt oss? Hur har konsumenternas beteende förändrats och vad innefattar innovation och hållbarhet framöver? Ja, det finns mycket att fundera på, diskutera och utveckla tillsammans. Varmt välkomna till spännande och intressanta dagar!

Vi planerar för att Livsmedelsdagarna ska kunna hållas på Tylösand. Om restriktioner pga coronakrisen innebär att vi måste begränsa deltagarantalet och/eller sända seminarierna via webben så kommer vi att göra det.

TORSDAG 10 SEPTEMBER
09.00 Välkommen
Ny tid – nya konsumenttrender?
Sofia Ulver, docent i marknadsföring, Lunds universitet

Kaffe och förfriskningar.

Matkultur i förändring.
Richard Tellström, docent, föreläsare

Vem sätter agendan för vad vi ska äta – SLV, EAT eller WWF?
I panelen deltar; Anna Richert, Matexpert, WWF, Annica Sohlström, Generaldirektör, SLV, Emelie Hansson, Hållbarhetsstrateg, ICA, Ulf Sonesson, Forskningschef, RISE

Lunch

TORSDAG/EFTERMIDDAG
13.00-14.45 Parallela seminarier

En datadriven livsmedelsbransch.
Carl Brunius, Docent i livsmedelsvetenskap, Chalmers
Amer Mohammed, Direktör digital/CDO, Coop

En exportdriven innovation.
Olof Olsson, CEO och cofounder, CropTailor
TBA, Oatly

ÅTERSAMLING I K-HALLEN
Globala utvecklingsbehov skapar nya affärer.
Mike Debelak, Executive director, Inclusive Business Sweden

Mycorena – vinnare av 2019 års Pitch-tävling – Hur går det?
Ebba Fröling, COO, Mycorena

Startups möter riskkapital och storbolag.
Vad finns för spännande innovativa startups där ute och hur reflekterar investerare och storbolag kring de tidiga tillväxtbolagens innovationer? Och hur jobbar de stora aktörerna egentligen med startups för innovationskraft och hållbar tillväxt?
Marika King, Head of PINC, Paulig Group
Anton Norman, Associate, Kinnevik, m fl

Pitchar med Start-Ups och Doktorander.

Mingel och förfriskningar i utställningen.

19.30 Drink / Bankett / Dans.
Prisutdelning Livsmedelspriset.

FREDAG 11 SEPTEMBER
08.30 Att tänka det som ingen annan tänker – kreativitet och nya ideer.
Teo Härén, Författare/föreläsare

Livsmedelspriset.

Kaffe och förfriskningar, mingel i utställningen.

Hur har livsmedelsbranschen påverkats av Corona och vad tar vi med oss framåt?
Paneldebatt med företrädare från olika delar av livsmedelskedjan.

Vikten av svensk livsmedelsproduktion.
Anna-Karin Hatt, VD/koncernchef, LRF

Sammanfattning / Avslutning.

12.00 Lunch

Med reservation för ändringar.

HUVUDSPONSORER

Info

Anmälan:
Anmäl dig här»

Program som PDF-fil»

Datum:
9-11 september 2020

Plats:
Hotel Tylösand, Halmstad

Sponsor:
Bli sponsor»

Bra att veta LD 2020»

Navigation

Anmälan till Livsmedelsdagarna 2020

Välkommen till Livsmedelsdagarna 9-11 september, anmäl dig här nedan. Endast en deltagare per anmälan. Fram till den 18 juni utgår en Boka-tidigt-rabatt om 1 000 kr.

Anmäl mig
Livsmedelspriset

Under Livsmedelsdagarna prisas särskilda insatser i branschen

Alla pristagare sedan 1964
Livsmedelsdagarna tidigare år

Livsmedelsdagarna har anordnats med olika teman sedan 1960

Teman genom tiderna

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem