Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Mindre matsvinn slängs i avloppet

Mängden mat och dryck som svenskar häller ut i avloppet minskar, jämfört med 2014. Men det är fortfarande alltför mycket som slängs bort i onödan. Det visar en ny studie från Naturvårdsverket.

Senaste nytt

Se fler

foodora och Scan lanserar nya köttiga matkassar

Nu lanserar foodora i samarbete med Scan två nya matkassar – en Burgarkasse som utvecklats med Jureskogs och en Köttkasse i samarbete med AG Kötthandel.

Guide till klimatvänliga val i butiken

Hemköp startar ett pilotprojekt med klimatguidning i butik. Initialt ska kunder i sju utvalda butiker i fem städer ska kunderna guidas för att öka kunskapen kring hur de, utan att göra avkall på matglädjen, kan minska klimatpåverkan.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Klimatsmarta returbackar ger minskat behov av förpackningar

Livsmedelsbranschens smarta kretslopp för lastbärare har ersatt över två miljarder engångsemballage.

Två tårtnyheter i frysdisken inför sommaren

Just när längtan är som allra störst efter sommarens alla fikastunder, lanserar Almondy lanserar två tårtnyheter – den ena med smak av havssalt och karamell och den andra med passionsfrukt och den nya röda Rubychokladen.

Öppna landskap gynnar biologiskt mångfald

Jordbruk med öppna och varierade landskap rymmer flest växt- och fågelarter. Det framgår av en ny rapport där Norrmejerier låtit inventera växter och djur på åtta av sina norrländska mjölkgårdar.

Utstickarpriset – till någon som går mot strömmen för en hållbar framtid

Ända sedan starten har hållbarhet varit en central fråga för Polarbröd. Och i ett decennium har företaget genom Utstickarpriset uppmärksammat andra som har gjort skillnad i omställningen till en hållbart framtid – oftast kopplat till livsmedelsindustrin. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Polarbröds koncern-vd Karin Bodin kring tankarna bakom priset.

Rise satsar stort på AI – anställer 10 nya AI-forskare

Rise växlar upp inom tillämpad AI och rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildning som ska göra skillnad genom att utnyttja möjligheterna med tillämpad AI i industrin och offentlig sektor.

Allvarlig brist på plastråvara

Brist på plast riskerar att hämma tillväxten på den svenska kemi-, plast- och gummiindustrin, som just nu är inne i en stark tillväxtfas. Detta medför dessutom ökade kostnader för plastråvaran. En utveckling som, sett i ett bredare perspektiv, på sikt kan påverka inflationen i landet, skriver Innovations- och kemiindustrierna, IKEM i ett pressmeddelande.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 2 2021

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Åsa om kommande event för branschen.

Åsa Larsson

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Åsa!

Tyck till