Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Ursprungsmärkning av kött på restaurang: ”Ett mervärde för konsumenterna”

Restauranger och storkök kan snart bli tvungna att uppge ursprungsland på köttet de serverar.
– Vi vill underlätta för de konsumenter som vill välja svenskt, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Senaste nytt

Se fler

Branschexperten om matpriserna: ”Fortsätter att öka året ut”

Prismedvetenheten har slagit rot i hela livsmedelskedjan och många producenterna blir nu kompenserade för åtminstone delar av sina ökade kostnader.
– Men det är ingen som är glad över den här situationen, säger Livsmedelsföretagens chefekonom Carl Eckerdal.

Matprishöjningarna: Konkurrensverket vill granska dagligvaruhandelns oligopol

Den svenska livsmedelsmarknaden, med ett fåtal dominerande aktörer, kan leda till onödigt höga priser för konsumenter. Nu vill Konkurrensverket ha vassare verktyg för att följa prisuppgångarna i mathandeln.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Orkla satsar på egen restaurang för nya innovationer: ”Vi vill få direkt input”

Orkla Foods Sverige öppnar Frankful Butik och Restaurang i direkt anslutning till huvudkontoret i Malmö, med fokus på att hitta lösningar för framtidens mat inom planetens gränser.
– Vår tanke är att skapa en mötesplats för riktig god, innovativ och hållbart framställd mat, säger marknadschefen Josefin Buregård.