Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Glad Påsk önskar Livsmedel i fokus

Nyhetsbrevet är tillbaka om en vecka, alltså onsdagen den 23 april. Tills dess önskar vi på kansliet och redaktionen er alla en riktigt glad påsk.

Godisexperten om vad som trendar i påskäggen

Efterfrågan på svenskt lösgodis ökar såväl på hemmaplan som på andra marknader, med påsken som viktigaste högtid.
– Vi producerar och säljer verkligen allt vi kan, säger Karin Nordgren, försäljningsdirektör på Orkla Snacks Sverige.

Här är LRF:s kravspecifikation på ny vd: ”Unik kombination”

Anna-Karin Hatt lämnar jobbet som vd och koncernchef för LRF för att i stället bli Centerpartiets nya partiledare. Livsmedel i fokus fick en intervju med Palle Borgström, styrelseordförande för LRF, om vad detta betyder för organisationen och hur kraven på den nya vd:n ser ut.

Följ vårt nyhetsbrev och få koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag på sajten eller två gånger per vecka rakt ner i din inbox.

Hotet om handelskrig: ”Extra olyckligt för vår bransch”

Donald Trumps tullar och hot om handelskrig oroar branschen, även om konsekvenserna är svåra att överblicka. Men att kronan just nu trotsar naturlagarna är en ljuspunkt, säger Carl Eckerdal, chefekonom på branschorganisationen Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsrapporten: Kött och fullkorn bubblar

Nu presenteras Svenska livsmedelsrapporten 2025 med fokus på hälsa och hållbarhet. Livsmedel i fokus ber Anna-Lena Wihlborg, senior rådgivare på Nordic Wievpoint och författare till rapporten, att välja ut tre höjdpunkter – och en bubblare.

”Jakten på klick och opinionspoäng har trumfat fakta och statistik”

Den svenska livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln har den femte lägsta lönsamheten i hela EU. Det visar unik statistik från branschorganisationen Livsmedelsföretagen, som chefekonomen Carl Eckerdal tagit fram.

Hon ser nya möjligheter med surdeg

Laura Pulkkinen är innovations- och utvecklingschef på Polarbröd sedan i oktober. I en intervju med Livsmedel i fokus berättar hon om brödtrender, surdeg och succén med den nya Norrlands-Leväjnen.

Protos blandar proteiner: ”Framtiden handlar om både och”

Thomas Östlund är hockeyspelaren som lämnade rinken för att ta över familjeföretaget inom kött och chark. Och som utvecklat Protos till en innovativ miljardverksamhet med fokus på en grönare framtid.
– Utan visioner och tydliga målbilder vinner man inga matcher, säger han.

Arla går ihop med tysk mejerijätte: ”Sverige har ett guldläge”

Arla Foods och tyska DMK Group går samman för att skapa det starkaste mejerikooperativet i hela Europa – en fusion som samlar drygt 12 000 mjölkbönder som tillsammans omsätter 19 miljarder euro.
– Vårt främsta fokus att säkra det högsta mjölkpriset för våra medlemmar, säger Inger-Lise Sjöström, mjölkbonde och vice ordförande för Arla.

Tidningen

Livsmedel i fokus NR 2 2025

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

24 apr–24 apr

14 maj–14 maj

25 jun–26 jun

1 okt–2 okt

10 sep–12 sep

Livsmedelsdagarna 2025

Halmstad, Tylösand

Läs mer

13 feb–11 sep

13 feb–11 sep

6 nov–6 nov

Kommande

Märkningsdagen 2025

Stockholm/Digitalt

Läs mer

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!