Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Lokala ekosystem, samverkan och scale up påskyndar utvecklingen

Under onsdagen arrangerade ICA ett framtidsseminarium som tog avstamp i årets framtidsrapport som handlar om ”Växa tillsammans”. I den identifierar de tre vägar framåt: de lokala ekosystemen, samverkan samt möjligheten att skala upp.

Senaste nytt

Se fler

Nyckelhålet är välkänt bland konsumenterna

Nyckelhålet är en av de mat-märkningar som konsumenter känner till allra bäst. Kännedomen är mer utbredd hos äldre, men unga har en positivare inställning till märkningen. Det visar en färsk undersökning som genomfördes av Origo Group på uppdrag av Livsmedelsverket.

Nu kan man kolla hållbarhetsavtrycket i appen

Genom att redan i butiken skanna streckkoden kan Coopkunder numera snabbt få information om en varas hållbarhetsavtryck. Dagligvarukedjan släpper nu hållbarhetsdeklarationer på över 10 000 varor.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Ökat förtroendet för svenska livsmedelsföretag

9 av 10 svenskar har stort förtroende för svenska livsmedelsföretag. Trots pandemin och de påfrestningar på sektorn som den inneburit ökar förtroendet med 2 procentenheter från november 2019 till samma period 2020. Det visar en undersökning av Livsmedelsföretagen.

App som jämför butikernas priser

Nu blir det enklare för konsumenterna att göra prisjämförelser mellan olika dagligvarubutiker. Appen Foodrunners påminner om Pricerunner fast jämför i stället dagligvaror i fysiska butiker.

Olika typer av matallergier ger olika reaktion

Pollenallergiker som även reagerar på hasselnötter, äpplen eller mandel kan komma undan lindrigare än en som är matallergiker. Det visar en nyligen publicerad vetenskaplig kunskapsöversikt om allergi och korsallergi mot vegetabilier.

Antalet djurföretag i jordbrukssektorn minskar samtidigt som arbetsbehovet ökar

Antalet jordbruksföretag minskar. År 2020 fanns det 4 000 färre företag än 2016. Det är framför allt lantbrukare med djurhållning som minskar. De visar den stora Strukturundersökningen inom jordbrukssektorn som Jordbruksverket genomförde under 2020.

Nu kan affären sälja öl av eget brödsvinn

Nu ska företaget Brave Brew brygga öl på brödsvinn. Under varumärket Crumbs lanserar de en ny cirkulär tjänst där överblivet butiksbakat bröd samlas in och bryggs lokalt till öl, som sedan säljs i den aktuella butiken.

Foodora öppnar sin femte dagligvarubutik

Foodora market fortsätter att expandera. I dag den 14 april öppnar de dagligvarubutik i Linköping, som är deras femte sedan september 2020 då den första öppnade på Söder i Stockholm. Foodoras q-handelsbutik utlovar leverans inom 30 minuter.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 2 2021

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Åsa om kommande event för branschen.

Åsa Larsson

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Åsa!

Tyck till