Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Stenson summerar Almedalen: ”Stort intresse för matfrågorna”

För tredje året i rad bjöd Almedalsveckan på en hel ”Livsmedelsdag” med Sveriges godaste bransch i fokus. Här delar Livsmedel i fokus chefredaktör Ingela Stenson med sig av sina tankar och reflektioner från dagen.

Här öppnar Fazer dörren mot framtiden: “Helt unikt”

Under det senaste året har Fazer Sverige varit delaktig i ett partnerskap med Center for Retailing på Handelshögskolan i Stockholm. Nu vill vd Mats Liedholm få fler livsmedelsföretag att haka på.
– Det är ett fantastiskt sätt att bygga varumärke och säkra framtidens kompetens, säger han.

Här är de heta frågorna som det surras om i Almedalen

Spänstiga debatter, goda samtal och nya insikter. Livsmedel i fokus frågar en handfull branschpersonligheter vad de ser mest fram emot under Almedalsveckan i allmänhet och ”Livsmedelsdagen” onsdag 26 juni i synnerhet.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Svenska Ägg storsatsar: ”En historisk äggdag”

Ett ägg om dagen. Det är budskapet när branschorganisationen Svenska Ägg ska få svenska folket att äta mer ägg genom att lyfta upp dess förträfflighet.

Finalist till Livsmedelspriset: “Många små steg kan få stor effekt”

Årets Rätt är en av finalisterna till Livsmedelspriset 2024. Initiativet, som startats av Årets Kock, sätter ny trend på matsedeln och bidrar samtidigt bidrar till en minskad klimatpåverkan och bättre folkhälsa.
– Vi vill att rätten ska bära på kunskap, säger Helene Kugelberg, vd för Årets Kock.

Ny studie: “Kampen om köpkraften är lokal”

Sverige har sedan 50-talet gått från cirka 40 000 matbutiker till i dag knappt 4 000, enligt en färsk rapport som Svensk Dagligvaruhandel tagit fram. Ändå menar experterna att konkurrensen är bättre än någonsin – och att framtiden handlar om kvalitet.

Ästad Vingård hoppas få sälja vin till besökare: “Många är nyfikna”

Nästa år kan det bli tillåtet att sälja öl, vin och sprit på svenska gårdar. På Ästad Vingård i Halland gläds man åt regeringens lagförslag, som presenterades tidigare i juni.
– Går det igenom innebär det en härlig skjuts framåt, säger marknadschefen Martin Rynvik.

Finalist till Livsmedelspriset: “Vi siktar på att driva en miljardaffär”

Mylla vill revolutionera det svenska livsmedelssystemet genom att kapa mellanhänder och ge småskaliga matproducenter vettigt betalt. Som en av tre finalister har den skånska uppstickaren nu chans att vinna Livsmedelspriset 2024, som delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Finalist till Livsmedelspriset: “Alltid tufft att ligga i framkant”

Arlas svenska mjölkbönder är en av tre finalister till Livsmedelspriset 2024, som delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand. Livsmedel i fokus ringer upp Inger-Lise Sjöström, mjölkbonde och vice ordförande för Arla, för att tala om livsmedelsförsörjning, klimat och miljö.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 3 2024

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

11 sep–13 sep

Livsmedelsdagarna 2024

Halmstad, Tylösand

Läs mer

12 sep

1 okt–3 okt

9 okt–10 okt

16 okt–17 okt

19 okt–23 okt

25 jun–26 jun

15 mar–13 sep

Kommande

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!