Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Ny svensk havredryck för cappuccino, latte och vanligt bryggkaffe

Nu kommer ett nytt växtbaserat alternativ till mjölk. Havredals släpper Havredryck Kafé & Kondis som är speciellt anpassad för kaffe.

Senaste nytt

Se fler

Skördetid på Ica Maxi i Linköping

Nu kan kunderna på Ica Maxi i Linköping handla helt nyskördade bladgrönsaker. Det är nämligen skördetid för de första grödorna i butiksodlingen.

Den nya UTP-lagen har röstats igenom

Den 10 maj röstade riksdagen igenom den nya UTP-lagen. ”Ett stort och viktigt steg mot en balanserad livsmedelskedja och en sund livsmedelsbransch”, säger Livsmedelsföretagen. Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel beklagar däremot att riksdagen har röstat igenom en enligt dem ”oproportionerlig, opåkallat och konkurrenssnedvridande leverantörsskydd”. Lagen träder i kraft den 1 november 2021.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Lättviktsburk minskar utsläppen med 10 procent

Nu lanserar Orkla en ny lättviktsglasburk för att minska klimatavtrycket. Koldioxidutsläpp kopplade till förpackningen minskar med 10 procent. Varumärket Frankful är först med den nya glasburken.

Miljö-dna ger bättre analys av biologisk mångfald

Analys av miljö-dna i vattenprover är en snabbare och billigare metod än dem som traditionellt används i Sverige. Dessutom ger den en mer detaljerad bild av mångfalden i miljön.

Nu finns 3 miljoner kronor att söka för utveckling av svenskt kött

Varje år sätter Sveriges köttbönder av 3 miljoner kronor i syfte att utveckla näringarna inom gris, nöt och lamm. Utlysningen ska möta varje djurslags behov och utmaningar och samtidigt bidra till lönsamhet i hela värdekedjan.

Koll på jordgubbarnas ursprung

Svenska jordgubbar står högt i kurs hos konsumenterna, men det förekommer en del felmärkning och fusk. Jordbruksverket utför därför kontinuerliga kontroller.

När isoleringen är över vill svenskarna fika

Efter lång tid av isolering och fysisk distans är det många som längtar efter att umgås. I en färsk undersökning från Nepresso och Kantar Sifo säger drygt hälften att de kommer prioritera socialt umgänge och fyra av tio längtar efter att fika med en vän efter pandemin.

Matmässan Passion för Mat är tillbaka 2022

Passion för Mat är tillbaka efter ett uppehåll med anledning av pandemin. I mars 2022 flyttar mässan in på Nova Arena i Trollhättan.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 2 2021

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Åsa om kommande event för branschen.

Åsa Larsson

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Åsa!

Tyck till