Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

SLU startar kurs i digitaliserad animalieproduktion

Nu satsar Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, på en kurs i digitalisering av animalieproduktion för att bidra till framtida konkurrenskraftig animalieproduktion. Kursen är på en avancerad nivå och riktar sig till såväl studenter som yrkesverksamma.

Senaste nytt

Se fler

Kronfågel har minskat transportutsläppen med 85 procent

Kronfågel arbetar med att minska utsläppen i hela värdekedjan. De har dels minskat plastförbrukningen i sina förpackningar samt använder mindre kartong när de packar produkterna, dels ställt om till klimatvänligare transporter. Företaget meddelar nu att deras transportpåverkan på miljön har minskat med 85 procent sedan skiftet till klimatsmartare bränsle.

Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona blir koldioxidneutrala

Livsmedelsföretaget Paulig samtliga fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023 och 2030 ska företaget ha minskat sina utsläpp av växthusgaser med 80 procent. Nu meddelar de att omställningen är genomförd i fabrikerna i Mölndal och Landskrona.
– Vi har satt upp tuffa mål, och de här två koldioxidneutrala svenska fabrikerna är ett steg på vägen, säger Henrik Samuelsson, ansvarig för Skandinavien och Europa på Paulig, till Livsmedel i fokus.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Anmäl mig

Coop sätter nya, tuffare klimatmål

Coop tar nästa steg i arbetet med att minska klimatutsläppen och sätter nya och tuffare klimatmål för den egna verksamhet. Samtidigt ökar de trycket på att även leverantörerna ska ha satt upp klimatmål.

Feeder ger grundskoleelever ökad insikt om hemkunskap

Nu ska Sveriges skolelever inspireras att reflektera kring matens stora betydelse för deras liv via en podd. Det är en Livsmedelsföretagen som startar Feeder – en podcast om hem- och konsumentkunskap.

Växa Sverige blir ny delägare i Tillväxtbolaget

Växa Sverige tillför nytt kapital i Tillväxtföretaget och går samtidigt in som ny delägare. Kapitalet gör det möjligt att trappa upp arbetet för tillväxt och ökad konkurrenskraft för Sveriges lantbrukare. Sedan tidigare är LRF, HKScan och Lantmännen delägare i Tillväxtbolaget

Willys listar svenskarnas mest ”svinndumma” matvaror

I en färsk Sifo-undersökning har Willys tagit reda på vilka livsmedel som svenskarnas slänger mest. I topp hamnar öppnad tacosås, brödkant och salladsrester.
– Jag hoppas att fler tänker efter innan de slänger sin fullt ätliga mat! Slattar av mejeriprodukter och skruttiga grönsaker kan bli en fantastisk rätt, säger Malin Turunen, som ger matlagningstips på Willys Restakuten.

En klassiker går i graven

I mars drar en populär 76-åring sin sista suck. Då upphör produktionen av Dumles klassiska, platta kolaklubba med mjölkchokladöverdrag.

Samarbete i stor kampanj för hållbart fiske

I början av februari rullade Marine Stewardship Council (MSC) ut sin senaste kampanj med ett tydligt budskap: Att välja MSC-märkt fisk är inte bara ett hållbart val, utan också en klimataktion för levande hav.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 1 2021

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Läs tidningen online

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Åsa om kommande event för branschen.

Åsa Larsson

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Åsa!

Tyck till