QuornPro erbjuder valmöjligheter som gör gott

QuornPro förändrar en menys möjligheter. Med de helt nya innovativa Veganska Glutenfria Bitar och smakrika Savoury Bites blir det enkelt för restauranger och foodserviceaktörer att servera rätter som gästerna älskar – varje dag.

Hela denna artikel är en annons.

QuornPro fortsätter att leverera köttfria lösningar som hjälper svenska foodserviceaktörer att utveckla sina menyer och möta gästernas allt högre förväntningar. Med lanseringen av QuornPro Vegan Gluten Free Pieces och QuornPro Savoury Bites adresserar varumärket två av de viktigaste behoven i branschen idag: allergivänliga alternativ och mångsidiga produkter som skapar variation och mervärde.

Gäster blir alltmer tydliga kring sina kostbehov och intoleranser. För kockar innebär detta både en möjlighet och en utmaning. En enda gäst med glutenintolerans eller celiaki kan påverka hela sällskapets val av restaurang. Att inte erbjuda inkluderande menyalternativ riskerar att stöta bort lojala gäster, medan trovärdiga alternativ bygger förtroende och lojalitet.

QuornPros Vegan Gluten Free Pieces gör det enkelt att servera rätter som är säkra, goda och tillfredsställande för alla. De är helt fria från gluten men behåller den fasta, saftiga känslan som kockar förväntar sig av ett protein i centrum på tallriken – vilket innebär att ingen gäst behöver kompromissa med smak eller textur.

Växtbaserad kost är inte längre en nisch – det är snarast ett krav hos mainstream-konsumenten. Forskning visar att svenska gäster i allt högre grad motiveras av både personlig hälsa och hållbarhet när de väljer vad de ska äta.

Det som särskiljer QuornPro är inte bara smak eller textur – utan hållbarhetsberättelsen bakom produkterna. I en tid då den svenska foodservicebranschen pressas att nå klimatmål erbjuder QuornPro ett enkelt sätt att göra menyer mer hållbara utan att tumma på gästernas matupplevelse.

Kärnan i QuornPros produkter är mykoprotein – ett hållbart protein som kommer från en naturligt förekommande svamp, Fusarium venenatum. Genom fermentering växer svampen till en proteinrik bas med en naturligt köttlik textur. Denna bas kombineras sedan med kryddor och naturliga ingredienser för att skapa Quorns breda utbud av foodservice-lösningar.

Fermenteringsprocessen är mycket resurseffektiv och kräver minimalt med jordbruksmark jämfört med djurhållning. Detta gör mykoprotein till en av de mest hållbara proteinkällorna som finns idag.
– Fermentering har varit en del av mänsklig matkultur i århundraden – från surdegsbröd till sojasås, förklarar Fredrik Petersson, Foodservice Development Chef på QuornPro.
– På QuornPro använder vi denna urgamla teknik på ett modernt sätt för att skapa något verkligt innovativt: ett protein som är bra för både människor och planeten, avslutar han.

QuornPros ambition?
– Vi vill bli det mest pålitliga namnet inom köttfria lösningar för kockar, säger Fredrik Petersson.
Enligt honom sticker QuornPro ut som en partner som förstår både de kommersiella och kulturella realiteterna i foodservice. Produkterna lanseras som hållbara, näringsrika, lätta att tillaga samt mångsidiga och enkla att skapa varerade tillbehör till.

Dela

Fler nyheter i ANNONS

Hållbar gastronomi och internationella producenter möts i Stockholm

Nordic Organic Food Fair och The Good Food Fair öppnar dörrarna för tusentals besökare om drygt en månad. Som den ledande branschmässan i Norden för naturliga och ekologiska livsmedel, får besökare möjligheten att upptäcka produkter, trender och inspiration på Kistamässan den 9-10 oktober.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.