Lägre natriumnivåer i livsmedel bidrar till förbättrad folkhälsa

Hela denna nyhet är en annons från Salinity

 

Lägre natriumnivåer i livsmedel bidrar till förbättrad folkhälsa

Att minska natriumhalten i livsmedel kan upplevas utmanande för matproducenter, men så behöver det inte vara. Med Saltwell, Salinitys lågnatriumsalt, är det enkelt att sänka salthalten i livsmedel då saltet naturligt innehåller 35 procent lägre natrium.
– Producenters byte från vanligt salt till Saltwell är ett steg i rätt riktning för att producera mer hälsosamma produkter, vilket i sin tur bidrar till ett sänkt saltintag hos befolkningen och förbättrad folkhälsa, förklarar Frida Hedenskog, Salinitys affärsområdeschef.

– Vanligt salt består till huvuddelen av natriumklorid, en sammansättning av natrium och klor. Det är mineralen natrium som är boven i leken och som vid hög konsumtion kan bidra till högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom. Det är därför det finns ett behov av att sänka natriumnivån i livsmedel. Här har alla producerande livsmedelsföretag en viktig roll och ett ansvar att ta för sina produkter.

– Vi upplever ett ökat intresse från företag som intresserar sig för frågan och vill reducera natriumnivån i deras produkter och därigenom även kunna differentiera sig från andra i hyllan och vinna nya marknadsandelar. Det är otroligt spännande att få jobba tillsammans med innovativa företag som verkligen fokuserar på hälsa och hållbarhet, berättar Annette Sundfors, Account Manager på Salinity.

Lindvalls Chark är ett av de företag som valt den hälsosamma linjen och som gått över från vanligt salt till Saltwell. När Lindvalls Chark tog fram Riktig korv, en produkt helt utan socker och konserveringsmedel, föll det sig naturligt att också välja ett mer hälsosamt salt. – Saltwell innehåller 35 procent mindre natrium, vilket är positivt. Sedan fastnade jag för den trevliga lite rundare sältan i Saltwell, berättar Mårten Carlsson, produktutvecklare på Lindvalls. Bakgrunden till beslutet var dels en ökad efterfrågan; kunderna har nog aldrig varit så hälsomedvetna som nu. Dels var man nyfiken på om Saltwell skulle kunna bana väg för fler lågnatriumprodukter.

Just enkelheten för livsmedelsproducenter att byta från vanligt salt till Saltwell tros vara nyckeln.

– Det känns bra att kunna erbjuda marknaden en produkt som Saltwell, som är lätt att implementera och inte medför komplicerade interna processer eller andra negativa konsekvenser för produktens ursprungliga smak, konsistens och hållbarhet. Trots att Saltwell innehåller 35 % lägre natriumnivå så är smaken, utseendet och funktionen precis densamma som vanligt salt och kan därför enkelt bytas 1:1 i befintliga recept, förklarar Frida Hedenskog.

 

 

Fakta
SALTWELL – ett naturligt havssalt som innehåller 35% mindre natrium än vanligt salt. Saltet består av en unik kombination av natrium och kalium i varje saltkorn. Lågnatriumsaltet används idag av hundratals livsmedelsproducenter över hela världen inom en mängd olika segment. Saltwell ingår i Salinitys produktportfölj och familjeföretaget har sedan 1830 tillhandahållit marknaden med saltrelaterade produkter.

 

 


För mer information och produktprov:
www.salinity.com, +46 31 309 25 00

 

Hela denna nyhet är en annons från Salinity

Dela

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.