Efter jordbävningen – svensk livsmedelsgrossist hjälper nödställda

Efter jordbävningskatastrofen som drabbat Turkiet och Syrien har matgrossisten Turk food i Partihallarna i Göteborg ställt om delar av verksamheten för i stället köra ned förnödenheter till nödställda.

Viljan att hjälpa människor som drabbades av den stora jordbävningen i början av veckan är stor.
– Det är den värsta katastrofen som inträffat i Turkiet på 100 år, säger transportledaren Robert Pettersson i en intervju med P4 Göteborg.

Han arbetar på Turk Food, ett grossistföretag som normalt sett importerar mat från Turkiet men som nu har ställt om delar av verksamheten.
De lastbilar som åker ned till Turkiet fylls nu med blöjor, filtar, värmefläktar, varma vinterkläder, powerbanks, vatten och mat med lång hållbarhet som samlas in med hjälp av frivilliga krafter.
– Många som jobbar här har själva bakgrund från Turkiet och flera har släktingar som blivit drabbade.

Turk food samarbetar med Afad, en statlig organisation och räddningstjänst som arbetar med räddningsinsatsen på plats, och tar tacksamt emot alla typer av förnödenheter som kan behövas. Den första lastbilen lämnar Göteborg under fredagen.

Dela

Fler nyheter i Transporter och Utblick

Vägraset oroar branschen: “Fördyrar transporterna”

Vägraset i Bohuslän kan få stor påverkan för den svenska fiskerinäringen.
– Vi är oroade över sårbarheten och riskerna för branschens kritiska transportflöden, säger Krishan Kent, styrelseordförande för Fiskbranschens Riksförbund.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.