Savolax växer med färdiga måltidslösningar

En fördubblad omsättning. Det är målet för Savolax, nu när Sjöson går in som ny huvudägare. Vägen dit går genom att utveckla satsningen på färdiga måltidslösningar.

Savolax, som bland annat producerar rökt lax enligt en unik kallrökningsmetod som man har patent på, har fått nya huvudägare då Göteborgsbaserade Sjöson nu går in och ställer sig bakom bolaget.

– Savolax står för hantverk och kvalitet och är precis den typ av entreprenörsdrivet företag i hållbara branscher som lockar oss, säger Ulrika Garbrant, ansvarig för Sjöson Food & Beverage.

Med ny ägare i ryggen är tanken att Savolax inom en snar framtid ska fördubbla omsättningen, från dagens 40 till 80 miljoner kronor.

– Den stora tillväxten för oss kommer att ske genom en satsning på måltidslösningar för svenska konsumenter. Dessutom fortsätter vi att ta fram nya smaker och produkter för att locka nya målgrupper. Vi erbjuder redan smakrika nuggets och laxbiffar med tillbehör och vi har mer på gång, säger Anna Martinsson, grundare och vd av Savolax, som stannar kvar på posten även efter ägarbytet.

Sjöson är även majoritetsägare i Fristad Bygg och Sjömat Skandinavien.

Fler nyheter i Fiske och vattenbruk och Förädling

Dalarna möter Grekland i nytt koncept

Leksands knäckebröd och Fontana går samman i en gemensam kampanj. Tillsammans har de båda familjeföretagen tagit fram konceptet ”Dippa varje dag – med gott samvete”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem