3 december 2021
Den snabba digitaliseringen av industrin skapar nya möjligheter och ökad konkurrenskraft. Men den ställer också nya krav på kunskaper och kompetens hos de yrkesverksamma. Detta gäller inom alla industrisektorer och inefattar således livsmedelsindustrin.
Ingenjör 4.0 är en satsning där tretton svenska högskolor och universitet samverkar för att utveckla korta kursmoduler med aktuellt innehåll som svarar mot den snabba pågående digitaliseringen av industrin, ofta kallat Industri 4.0 eller den fjärde industriella revolutionen.
Nu skalas Ingenjör 4.0 upp i ett Vinnovafinansierat projekt där tusentals personer får möjlighet att fortbildas fram till 2024. Uppskalningen innebär fler och bättre fortbildningsmöjligheter för industrianställda i hela Sverige.
Initiativet Ingenjör 4.0 ger snabb och enkel tillgång till fortbildning och höjer snabbt industrins kompetens.
Dela
Fler nyheter i Arkiv och Värdekedjan
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.