Ica donerar miljoner till Röda Korset

Ica vill vara med och bidra för att hjälpa de utsatta människorna i Ukraina i denna svåra tid. Därför donerar Ica Gruppen och Ica-handlarnas Förbund genom Ica Stiftelsen 10 miljoner kronor som är öronmärkta för Röda Korsets humanitära arbete för människor i Ukraina och på flykt ifrån Ukraina.  Detta meddelar Ica Gruppen i ett pressmeddelande.

– Vi är förfärade över kriget i Ukraina och det känns helt självklart att hjälpa människorna i Ukraina under en mycket svår kris. Vi, tillsammans med Sveriges Ica-handlare, vill precis som många andra svenska företag stötta på alla sätt vi kan, säger Per Strömberg, vd Ica Gruppen.
I över trettio år har Ica stöttat Röda Korsets arbete genom en rad olika samarbeten både centralt och lokalt.
– Ica och Röda Korsets nära samarbete går långt tillbaka. I en tid då vi ser enorma behov av humanitärt stöd i Ukraina och dess angränsande länder är det med största tacksamhet som vi tar emot Icas generösa bidrag till vårt arbete med att hjälpa människor i utsatthet. Tack vare Icas vilja att engagera sig och stötta kan vi i Svenska Röda Korset och våra systerföreningar hjälpa tusentals människor i och runt om Ukraina, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Utblick

Ica satsar på vertikalodlat: ”Säkrar varuförsörjningen”

Ica inleder ett samarbete med livsmedelsproducenten Oh My Greens för odling och leverans av färska örtkryddor från en ny vertikalanläggning. Det handlar om 2,7 miljoner krukor per år.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem