Krister Zackari blir Norrmejeriers nye vd

Krister Zackari blir Norrmejeriers nästa vd och efterträder Anders Fredriksson på posten. Han har en lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen, bland annat som vd för Lantmännen Cerealia och för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden. Närmats kommer han från en verksamhet som rådgivare och konsult till företag inom konsumentvaror och läkemedel.

– Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer/företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande. Han sätter stort värde på vårt norrländska ursprung, något som är viktigt för oss säger Göran Olofsson. Vi är mycket glada att få möjlighet att arbeta med Krister Zackari.

 Jag har ett stort engagemang, en stark drivkraft och är målinriktad och lösningsorienterad. Att alltid försöka göra idag bättre än igår och att göra det tillsammans med duktiga människor gör mig glad, och därför är jag jätteglad över att få börja hos Norrmejerier, säger Krister Zackari.

Anders Fredriksson avslutade sitt uppdrag som vd den 11 juni. Daniel Edblom, CFO är sedan tidigare utsedd till tillförordnad vd och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti 2021.

Fler nyheter i Arkiv och Värdekedjan

Samtliga Coops butiker håller stängt

Coops kassasystem har för närvarande havererat. Coop rekommenderar därför samtliga butiker i Sverige att hålla stängt under lördagen, rapporterar SVT-nyheter. Orsaken till haveriet är en it-attack mot en leverantör.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem