Ny jätteanläggning för livsmedel och logistik i Helsingborg

Greenfood och Skanska har avtalat om utveckling av en ny superanläggning för livsmedel och logistik i Helsingborg. Den ska göra det möjligt att förse norra Europa med hälsosam convenience-mat och växtbaserade livsmedel.

Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat. Nu bygger Skanska en ny, toppmodern livsmedelsanläggning för deras räkning i Helsingborg. Anläggningen är 44 000 kvadratmeter stor och ska befästa och stärka företagets position samt skapa ett bättre kunderbjudande. Den blir en av de största i sitt slag och ska inrymma Greenfoods befintliga Helsingborgsbolag med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Tillsammans med Skanska skapar vi ett ekosystem, ett specialanpassat, toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa, öka våra volymer och utveckla vårt sortiment, säger David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group.

Enligt plan ska anläggningen stå färdig 2023 och kommer då att bil ett av norra Europas modernaste livsmedels- och logistikcenter.

– Genom att samla flera av våra olika verksamheter blir Greenfood Greenhouse ett modernt ekosystem för innovation, produktion och distribution av mat. Det skapar ett bredare och starkare kunderbjudande och en logistikkedja som möjliggör högre service, bättre flexibilitet och en effektivare och hållbarare varuförsörjning, David von Laskowski.

Fler nyheter i Värdekedjan och Växtbaserat

Ny svensk havredryck för cappuccino, latte och vanligt bryggkaffe

Nu kommer ett nytt växtbaserat alternativ till mjölk. Havredals släpper Havredryck Kafé & Kondis som är speciellt anpassad för kaffe.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem