Utökad satsning på utbildning inom industriteknik

Vi är mitt i den fjärde industrirevolutionen och kompetensen inom teknik behöver konstant uppdateras. Nu finns det en möjlighet för anställda inom livsmedelsindustrin att utveckla sin tekniska kompetens. Den webbaserade fortbildningssatsningen Ingenjör4.0 upp skalas upp och  minst tusen yrkesverksamma inom industrin ska fortbildas varje år.

Den snabba digitaliseringen av industrin skapar nya möjligheter och ökad konkurrenskraft. Men den ställer också nya krav på kunskaper och kompetens hos de yrkesverksamma. Detta gäller inom alla industrisektorer och inefattar således livsmedelsindustrin.

Ingenjör 4.0 är en satsning där tretton svenska högskolor och universitet samverkar för att utveckla korta kursmoduler med aktuellt innehåll som svarar mot den snabba pågående digitaliseringen av industrin, ofta kallat Industri 4.0 eller den fjärde industriella revolutionen.

Nu skalas Ingenjör 4.0 upp i ett Vinnovafinansierat projekt där tusentals personer får möjlighet att fortbildas fram till 2024. Uppskalningen innebär fler och bättre fortbildningsmöjligheter för industrianställda i hela Sverige.

Initiativet Ingenjör 4.0 ger snabb och enkel tillgång till fortbildning och höjer snabbt industrins kompetens.

Dela

Fler nyheter i Arkiv och Värdekedjan

Ny tjänst gör det lättare för livsmedelsföretag att donera överskott

Nu kan livsmedelsföretag och leverantörer lättare donera till Matmissionen med hjälp av en ny tjänst på plattformen Dagligvaruklipp.
– Det är många som behöver bli av med sina överskott. Tillsammans kan vi göra nytta för både människa och miljö, säger Erik Hayling, vd på Dagligvaruklipp.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.