3 december 2021
Den snabba digitaliseringen av industrin skapar nya möjligheter och ökad konkurrenskraft. Men den ställer också nya krav på kunskaper och kompetens hos de yrkesverksamma. Detta gäller inom alla industrisektorer och inefattar således livsmedelsindustrin.
Ingenjör 4.0 är en satsning där tretton svenska högskolor och universitet samverkar för att utveckla korta kursmoduler med aktuellt innehåll som svarar mot den snabba pågående digitaliseringen av industrin, ofta kallat Industri 4.0 eller den fjärde industriella revolutionen.
Nu skalas Ingenjör 4.0 upp i ett Vinnovafinansierat projekt där tusentals personer får möjlighet att fortbildas fram till 2024. Uppskalningen innebär fler och bättre fortbildningsmöjligheter för industrianställda i hela Sverige.
Initiativet Ingenjör 4.0 ger snabb och enkel tillgång till fortbildning och höjer snabbt industrins kompetens.
Dela
Fler nyheter i Arkiv och Värdekedjan
Ny tjänst gör det lättare för livsmedelsföretag att donera överskott
Nu kan livsmedelsföretag och leverantörer lättare donera till Matmissionen med hjälp av en ny tjänst på plattformen Dagligvaruklipp.
– Det är många som behöver bli av med sina överskott. Tillsammans kan vi göra nytta för både människa och miljö, säger Erik Hayling, vd på Dagligvaruklipp.
23 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.