14 december 2023
Distansarbetet är här för att stanna. I dag jobbar cirka 38 procent i Sverige helt eller delvis hemifrån, enligt Global Eating Report 2023.
Mer än hälften (52 procent) av de som jobbar hemifrån äter onyttig mat under arbetsdagen.
De som jobbar hemifrån småäter även nästan dubbelt så ofta som kontorsarbetarna – 1,8 gånger per dag jämfört med 1,2 två gånger per dag.
– På jobbet är det lättare att ha regelbundna matrutiner och det kan vara enklare att välja hälsosamma alternativ. Men för den som jobbar hemifrån ser vi att gränserna lätt kan suddas ut båda vad gäller tider och vad man stoppar i munnen, säger Tina Hellstadius, nytillträdd vd på Compass Group i Sverige.
Rapporten visar även att hemarbetarna arbetar längre dagar jämfört med de som är på kontoret. Över hälften av hybridarbetarna (53 procent) uppgav att de jobbar fler arbetstimmar när de arbetar hemifrån jämfört med på kontoret.
Dela
Fler nyheter i Måltider och Trend
Hybridfärsen får fler efterföljare
Nu satsar ytterligare en producent på hybridfärs. Det är danska Danish Crown som ger sig in i kampen om konsumenterna – och som blandar sin nötfärs med linser, palsternacka och morot.
14 maj
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.