Ica blandar ärtor i köttfärsen: ”Hushållsfärs”

Hushållsfärs och hushållsburgare. Så heter två nya produkter från Ica som består av 30 procent ärtfärs och 70 procent nötfärs. Jämfört med traditionell nötfärs ger de cirka 28 procent lägre klimatavtryck.

Köttfärs är det kött som används mest i svenska kök. Nu lanserar Ica Hushållsfärs, som ska göra det enkelt att äta mer växtbaserat i vardagen. Den nya färsen består av 70 procent svensk nötfärs från svenska gårdar och 30 procent ärtfärs (ärtprotein från gulärta, vatten och fermenterad lök). Jämfört med traditionell nötfärs ger den här färsen cirka 28 procent lägre klimatavtryck.
– Genom att kombinera nöt- och ärtfärs har vi skapat en vardagsprodukt med samma textur och användningsområden som traditionell köttfärs, utan att kompromissa med smaken, säger Mats Heljestrand, kategorichef kött på Ica Sverige.
I samma veva lanseras även burgare gjord på hushållsfärs, med fördelningen 60 procent nötfärs från svenska gårdar, 30 procent ärtfärs och resterande delar vatten, lök, potatis och kryddor.
– Sett till hela vår värdekedja står maten vi säljer för den största delen av vår klimatpåverkan. För att minska klimatbelastningen är det avgörande att vi gör det enkelt för fler konsumenter att välja produkter med lägre klimatavtryck, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör på Ica Gruppen.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Förädling och Trend

Beredskapsexperten: “Jag älskar problem som folk vill ha lösningar på”

Ulrika Dahlin är beredskapsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel, med uppdrag att koordinera och företräda dagligvaruhandelns intressen i arbetet med beredskap och Sveriges livsmedelsförsörjning.
– Förmågan att snabbt ställa om ligger i handelns affärsmodell, säger hon.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.