Nu införs ny pant på dryckesförpackningar

Nu kan en ny typ av dryckesförpackningar pantas. Det är ”ståpåsarna” till stilldrinken Capri-Sun som från och med 1 januari i år kan återvinnas mot digitala rabattkuponger.

I Sverige är vi redan vana vid att panta PET-flaskor och burkar. Via Returpack återvinns drygt 85 procent, enligt Pantameras statistik från 2019. Nu ska det också bli möjligt att panta stående dryckesförpackningar från Capri-Sun. Företaget har tecknat ett samarbetsavtal med Bower (tidigare PantaPå) som gör det möjligt att via en Bower-app återvinna förpackningen mot digitala rabattkuponger. Kupongerna kan sedan lösas in vid nästa köp av stilldrinken.

– Det här är ett viktigt steg för Coca-Cola European Partners. Våra förpackningar står för en stor del av vårt klimatavtryck och därför är det nödvändigt att de använda förpackningarna hanteras på rätt sätt. Genom samarbetet med Bower ger vi konsumenterna incitament att återvinna och bidra till en cirkulär ekonomi för förpackningar, säger Cathrine Westerlind, Senior Sustainability Manager på Coca-Cola European Partners.

Så här går det till:

  • Konsumenten laddar ner appen Bower via AppStore eller Google Play
  • Streckkoden skannas vid närmsta återvinningsstation/miljörum
  • Han eller hon får ”Bowerpoäng” som kan bytas mot rabattkuponger vid nästa köp av produkten.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet

Nya siffror: Så mycket spenderar svenska hushåll på mat

Svenska hushåll lägger en allt mindre andel av sina inkomster på livsmedel, som bara utgör cirka 13 procent av hushållens totala utgifter. Det visar en färsk rapport som Svensk Dagligvaruhandel tagit fram.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.