Foodtech eller direkt från boden? Och om förvirringen kring olika val

Världens matsystem står inför ett paradigmskifte. Alla är överens om att vi måste ändra vårt beteende när det gäller våra matvanor. Detta ger livsmedelsbranschen nya möjligheter och utmaningar. Möt två av talarna på vårens Trendseminarium: Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech samt Anita Falkenek, vd på Krav.

Foodtech är högaktuellt med en strid ström av nya innovativa livsmedelsföretag som producerar allt ifrån kött i labbmiljö utifrån stamceller, tillverkar protein av matsvinn eller till och med mjölmaskar till fermenterar sojabönor till nyttiga produkter som är snarlikt riktigt kött och så vidare. Samtidigt vill vi ha så naturliga varor som möjligt, helst direkt ifrån bonden. Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech, kommer att reflektera kring den här motstridiga frågan.

Anita Falkenek, vd på Krav, kommer att prata om den aktuella målkonflikten som handlar om att svenska konsumenter är mer angelägna än någonsin att handla hållbart. Samtidigt är de också mer förvirrade än någonsin över vad de ska välja. Krav och ekologiskt är beprövade verktyg som sedan länge hanterar målkonflikter och är en viktig del av lösningen.

Detta och mycket mer kommer att avhandlas på Livsmedel i fokus Trendseminarium den 20 april.

Klicka på bilden för att få mer information och/eller anmäla dig till Livsmedel i fokus Trendseminarium 2021!

 

Dela

Fler nyheter i Mötesplatser och Trend

Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör: “Haft flyt i maskineriet”

Genom en ambitiös exportsatsning har Blekinge Skorpan nått en imponerande ökning av exporten på hela 115 procent sedan 2022. Nu belönas företaget med priset Årets Livsmedelsexportör 2024.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.