19 mars 2021
Foodtech är högaktuellt med en strid ström av nya innovativa livsmedelsföretag som producerar allt ifrån kött i labbmiljö utifrån stamceller, tillverkar protein av matsvinn eller till och med mjölmaskar till fermenterar sojabönor till nyttiga produkter som är snarlikt riktigt kött och så vidare. Samtidigt vill vi ha så naturliga varor som möjligt, helst direkt ifrån bonden. Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech, kommer att reflektera kring den här motstridiga frågan.
Anita Falkenek, vd på Krav, kommer att prata om den aktuella målkonflikten som handlar om att svenska konsumenter är mer angelägna än någonsin att handla hållbart. Samtidigt är de också mer förvirrade än någonsin över vad de ska välja. Krav och ekologiskt är beprövade verktyg som sedan länge hanterar målkonflikter och är en viktig del av lösningen.
Detta och mycket mer kommer att avhandlas på Livsmedel i fokus Trendseminarium den 20 april.
Klicka på bilden för att få mer information och/eller anmäla dig till Livsmedel i fokus Trendseminarium 2021!
Dela
Fler nyheter i Mötesplatser och Trend
Ny studie: Svenskproducerad mat i topp
Att maten är svenskproducerad en av de viktigaste faktorerna vid valet av mat och dryck i butik, enligt en färsk attitydundersökning från Demoskop som Svenskmärkning AB står bakom. Ägg, mjölk, fågel, potatis, nötkött och fläskkött är de varor som svenska folket tycker är viktigast att köpa av svenskt ursprung.
21 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.