Från köksidé till marknadsledare – så blev Wellibites en global succé

Sara Serray är apotekaren som grundade Wellibites och gick från noll till att bli marknadsledande i sitt segment i flera länder. I februari kommer den framgångsrika entreprenören till Trendkoll för att berätta om sin resa och hur hon gjorde för att skapa rekordsnabb tillväxt.

Vad ska du tala om på Trendkoll?
– Det finns så mycket att berätta och tiden är så knapp så jag jobbar hårt för att komprimera allt och få det kärnfullt och relevant, men också användbart för dem som ska lyssna. Så klart ska jag berätta om min resa; från idé i köket till att på kort tid bli marknadsledare i flera länder. Jag kommer att avslöja hur jag kom på idén som utvecklades till Wellibites, och hur jag hittade luckan på marknaden som jag fyllde. Om tiden tillåter kommer jag kort beskriva hur jag gjorde för att komma in på hyllan i alla dagligvarukedjor, på apoteken och i servicehandeln. Till exempel reste jag från södra Sverige upp till norr och demade min produkt i varenda butik som lät mig komma in. Jag lyckades få central listning på samltliga kedjor i Sverige efter bara några månader, och det har jag förstått är rekordkort tid.
Vad vill du att deltagarna ska få med sig hem?
– Jag vill ge inspiration och få deltagarna att se konkret att det faktiskt går att bygga ett framgångsrikt livsmedelsbolag från noll. Själv startade jag ju utan någon kunskap alls om branschen. Jag brukar tala mycket om mindset, och det är något jag verkligen tror spelar roll – eller är helt avgörande, faktiskt. Det går att nå dina drömmar, men du måste prioritera rätt och tänka rätt.
Finns det något du själv hoppas få med dig av dagen?
– Jag älskar livsmedelsbranschen, det händer så himla mycket! Jag hoppas på nya insikter och nya kontakter. Men oavsett så ser scenprogrammet väldigt bra och gediget ut, så det ser jag fram emot att lyssna på.
Vad händer för dig just nu?
– Jag jobbar en del som crådgivare för bolag, och ska även ta mig an en del styrelseuppdrag – just för att inspirera och hjälpa andra, parallellt med att jag slipar på min nästa bolagsidé. Jag skriver också en bok om min entreprenörsresa som varit en berg- och dalbana i raketfart. Jag är väldigt tacksam för allt som har hänt men det har också varit väldigt tungt och svårt, och det känns angeläget att förmedla. Tanken med boken är att den ska fungera som en vän för andra som bygger bolag. Allt förändras i livet när man satsar fullt ut på det sätt jag gjorde, och som flera andra också gör. Jag fortsätter också att föreläsa på samma tema, men jag för också in ett annat tema som står mer för hälsa och mindset – wellness helt enkelt.

Sara Serray sålde Wellibites 2021 efter Draknästet till andra ägare, och fortsatte som vd i bolaget fram till sista mars 2025.

Nyfiken på Trendkoll 2026? Du hittar hela programmet och all information HÄR! 

 

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser

Max tar hjälp av stjärnkonditor för lyxig bankettmeny

I samband med Nobelveckan kommer hamburgerkedjan Max att servera en exklusiv bankettmeny med både löjrom, kycklingburgare och hallonbavaroise. För desserten svarar stjärnkonditorn Daniel Roos.
– Det är en rolig grej, säger han till Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.