Han blir ny vd för VD Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Patrick Axzell lämnar Skåemejerier för att tillträda som vd för Orkla Confectionery & Snacks Sverige. Han tillträder den nya tjänsten senast den 28 februari 2022.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är ledande kex- och snacksföretag i Sverige. I bolaget finns välkända varumärken som OLW och Göteborgs Kex. Nu har de utsett en ny vd, Patrick Axzell som närmast kommer från en roll som vice VD och försäljningsdirektör på Skånemejerier med ansvar för bolagets försäljningsorganisation på den svenska dagligvarumarknaden.

Patrick Axzell han har tidigare verkat i ledande befattningar inom Orkla inom marknad och försäljning, senast som Försäljningsdirektör Retail för Orkla Foods Sverige.

– Vi har ambitiösa planer för tillväxt på den svenska marknaden och jag tror verkligen att Patrick är rätt person att leda denna resa tillsammans med resten av den svenska ledningsgruppen. Patrick har djup expertis inom både försäljning och marknadsföring. Utöver sin Orklaerfarenhet har han även god kännedom om konfektyr- och snackskategorin efter femton år varav tio år på Cloetta. Jag ser verkligen fram emot att välkomna honom till teamet, säger Ingvill Tarberg Berg, CEO Orkla Confectionery & Snacks.

Patrick tillträder sin nya tjänst senast den 28 februari 2022.

Dela

Fler nyheter i Arkiv och Människor

De kan bli Årets Impact Maker

Bland tjugotalet nominerade lyser tre startups starkare än övriga stjärnor: Mycorena, Norbite och Innosentia.
– Det är en fin bredd på våra finalister, säger Elén Faxö, ledamot i styrelsen för Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem