Här är Axfoods nya hybrid – halverar klimatavtrycket

Först kom Garants hybridfärs Nöt & Grönt, med hälften nötkött och hälften grönsaker, sedan en pannfärdig burgare på samma färs. Nu lanseras uppföljaren Nöt & Grönt Färskkorv Kabanoss, i samarbete med Generation Pep.

Enligt Axfood har Garant Nöt & Grönt blivit en försäljningssuccé. Sedan den lanserades har över två miljoner förpackningar sålts, vilket motsvarar över 1 000 ton. Utöver att halvera klimatavtrycket är färsen även mer hälsosam och har ett lägre pris än vanlig nötfärs.
Nu landar Garants nya Nöt & Grönt Färskkorv Kabanoss i butikshyllorna hos Willys, Hemköp, Tempo och City Gross. Precis som tidigare är produkten nyckelhålsmärkt, bär Kött från Sverige-märkning och har tagits fram som en del av Axfoods samarbete med Generation Pep, som arbetar för bättre hälsa för unga.
– Hybridprodukter fortsätter växa och är ett smart sätt att göra det enklare för konsumenten att äta både hållbart och hälsosamt, utan att göra avkall på smak eller vanor. Vi vet att vi behöver minska köttkonsumtionen både för vår hälsas och planetens skull, men ska vi lyckas med det måste det ske tillsammans med konsumenten. När vi lyckas kombinera smak, prisvärde och enkel användning med en produkt som också minskar klimatavtrycket och uppskattas av många kan vi förändra, säger Ellinor Puerto, chef sortimentsutveckling EMV på Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab, i en kommentar.
Färskkorven kan både stekas och grillas, har en köttig känsla med bra textur men är lite mjukare på grund av grönsakerna. Korven består av lika delar nötkött (47 procent) och grönsaker (26 procent morot och 21 procent blomkål), och en kabanoss-kryddblandning med smak av paprika och vitlök.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet

De sätter nästa generations räka på menyn

Urban Deli är först ut i Sverige med att servera nästa generations räka i sina restauranger – detta i samarbete med Korshags. Räkan föds upp på land i ett slutet, cirkulärt system där vattnet filtreras och återanvänds. Resultatet är en vannameiräka helt fri från tillsatser och antibiotika, och som levereras i ”sushi grade-kvalitet”.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.