Här är Lantmännens nya fryslager: “Innovativa lösningar”

Lantmännen Unibake har tillsammans med Lantmännen Fastigheter investerat 300 miljoner kronor i det nya och helautomatiserade fryslager som nu står klart.
– Det är positivt för vår fortsatta tillväxt, våra medarbetare och för Örebro som region, säger Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake Sverige.

Det nya fryslagret ska användas för att hantera och lagerhålla de tre varumärkena Bonjours, Hattings och Korvbrödsbagarns frysta brödprodukter. Det har byggts i anslutning till det existerande bageriet i Örebro och kommer effektivisera varuflöden och bidra till en mer hållbar hantering av produkterna.
Den nya byggnaden består av ett 36,5 meter högt höglager, en låglagerdel, palleteringsyta, maskinrum, samt nya logistikkontor, med en total byggytan på omkring 7 400 kvadratmeter.
Investeringsbeslutet fattades i juli 2021 och det första spadtaget togs i december samma år.
– Detta har varit ett omfattande byggprojekt där vi verksamhetsanpassat ner på detaljnivå, samtidigt som vi hittat nya innovativa lösningar, säger Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter, i en kommentar.
Investeringen skapar även möjligheter för framtida utveckling och understryker bageriets långsiktiga och strategiskt viktiga roll. I dag sysselsätter bageriet ungefär hälften av de 400 medarbetare som ingår i Lantmännen Unibake Sverige.
Verksamheten förbereds nu för driftsättning och väntas vara i full drift till årsskiftet.

Dela

Fler nyheter i Transporter och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.