Hör mer om Mischa Billing och hennes berömda näsa på vårens Trendseminarium

Den 20 april är det dags för nätverket Livsmedel i fokus årliga Trendseminarium. I år ska det handla om nya navigeringsmönster och om hur branschen och konsumenterna klarar alla krav. En av talarna är sommelier och lektor Mischa Billing som ska tala om Smaken i fokus och sin sensoriska näsa.

Mischa Billing är sommelier, lektor i måltidskunskap vid Örebro Universitet och nasolog. Och hennes näsa är berömda – den finns till om med avgjuten i guld på Nasoteket i Lund.

Nasoteket är en ”särskild inrättning” inom Akademiska Föreningen i Lund som består av en samling gipsavgjutningar av ”särskilt förtjänta” personers näsor.

Förutom att vara expert på vin och på att kombinera mat och dryck är Mischa just nu aktuell som jury i TV4:s populära program Sveriges Mästerkock. Hon har dessutom fått en rad utmärkelser i vin- och matsammanhang.

Så här skriver i Mischa avhandling ”Näsan i haptiken”:

”Mina uppdrag de senaste 20 år har jag fått för min nasala haptiks skicklighet. Dock räcker det inte att jag, bara i mig själv har en ypperlig näshaptik, jag måste även ha förmåga att kommunicera ut den, så att den blir tillgänglig, förståelig och attraktiv.”

Haptik är läran om effekterna av beröring och kroppsrörelser. Ordet haptik kommer från grekiskans haptomai, att vidröra.

– Jag jobbar praktiskt med smak och doft och genom Sveriges Mästerkock har jag också utvecklat mitt sätt att kommunicera smak och doft. Om det ska jag berätta, säger Mischa Billing om sin medverkan vid Livsmedel i fokus Trendseminarium 2021.

Klicka på bilden för att få mer information och/eller anmäla dig till Livsmedel i fokus Trendseminarium 2021!

Dela

Fler nyheter i Mötesplatser och Trend

White Guide och LRF samlar svenska matupplevelser i digital kalender

I ett unikt och otippat samarbete lanserar restaurangguiden White Guide tillsammans med LRF Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Ambitionen är att göra det enklare att hitta till småskaliga mat- och dryckeshantverkare på den svenska landsbygden, liksom olika event och matupplevelser.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.