Cocktailbar med fokus på alkoholbefriade drinkar

Mitt i centrala Stockholm vid trendiga Brunkebergstorg uppstår i vår Sveriges första cocktailbar med drinkar befriade från alkohol. IMA by Oddbird kommer att ligga ovanpå restaurangen TAK, och servera drinkar baserade på drycker från Oddbird, Skandinaviens största producent av dealkoholiserade viner.

Allt fler väljer alkoholfria drycker. Orsaken är framför allt det ökade intresset för hälsa, men också för att det i dag finns ett stort utbudet av alkoholfria alternativ.

Vinhuset Oddbird startade 2013 med sikte inställt på att producera kvalitetsviner fria från alkohol. I dag är de Skandinaviens största producent av viner befriade från alkohol.

I vår går vinhuset ett steg till och intar cocktailbaren IMA, som ligger ovanför den populära restaurangen TAK i centrala Stockholm. Med start den 19 februari och tre veckor framåt uppstår IMA by Oddbird – landets första alkoholbefriade cocktailbar. Baren kommer att erbjuda en omfattande cocktaillista som bygger på vinhuset Oddbirds befintliga sortiment samt helt nya alkoholbefriade drycker.

 – 2021 startar vi om, samtidigt som gamla regler och normer ifrågasätts kring hur samhället ska vara, hur vi ska umgås och ta vara på vår tid. Därför öppnar vi en första alkoholbefriad bar för att inspirera till nystart med fokus på medvetenhet och närvaro, säger Moa Gürbüzer som grundat Oddbird. Vi vill bryta mark inom sober curius-rörelsen och bana väg inom barvärlden för hantverksmässiga och hälsostärkande cocktails. Alkoholen som bryter ner kroppen på så många plan blir nu överflödig för smakupplevelsen.

Drinklistan är framtaget av Oddbirds bartender Alexander Mannerfors i samarbete med IMA och består av klassiska cocktails samt nyutvecklade drinkar med asiatiska smaker och influenser. IMA by Oddbird kommer att ha öppet torsdag till lördag och på helgerna blir det möjligt att avnjuta en omakase avsmakningsmeny för dem som även vill äta.

Dela

Fler nyheter i Människor och Trend

Experten: “Förpackningar är alltid en kompromiss”

Nya förpackningsdirektiv är på gång, vilket livsmedelsbranschen redan jobbar hårt med. De nya plastkorkarna som sitter fast är bara ett exempel. Frågan är bara om möjligheten att återvinna går ut över funktionaliteten?

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.