Kungen av champagne släpper alkoholfritt bubblande rosévin

Richard Juhlin har korats till världens främste champagneexpert av självaste presidenten i Frankrike. Nu lanserar han alkoholfria mousserande kvalitetsviner. Det senaste tillskottet är Sparkling Rosé Richard Juhlin 0 % Pinot Noir Rosé.

Ett extremt väl utvecklat doft- och smaksinne, fotografiskt doftminne samt ett stort intresse har gjort Richard Juhlin till världens bäste champagneexpert. Han har provat över 10 000 olika sorter och kommer ihåg dem alla.

Richard Juhlin var länge skeptisk till om det över huvud taget gick att framställa högkvalitativt vin utan alkohol. Han hade smakat otaliga varianter vid mängder med tillfällen och var allt annat än imponerad.

När han väl beslutade sig för att ta fram eget mousserande vin bestämde han sig för att göra det så bra som det någonsin går.

– Allt som jag gör måste vara av högsta kvalitet för att skydda mitt varumärke för det är champagne i världsklass som är grunden för mig, säger han när han samlar pressen i sitt hem på Lidingö och fortsätter:

–  Det får kosta lite mer – det måste vara riktig kork,  det ska vara druvor från de bästa vingårdarna som vi kan hitta och så vidare.

Efter ett långt sökande fann han svaret i vingårdarna i södra Frankrike runt staden Limoux. Till historien hör att det var i just Limoux som mousserande vin uppfanns på 1500-talet. Genom att använda en unik metod där man destillerar vinet under vakuum vid en temperatur runt 30ºC bevaras de smakämnen som med andra metoder går om intet.

Sparkling Rosé är rött vin gjort på blå druvor av kvalitetsdruvan pinot noir – precis som när man gör champagne. Och det är just det som är tanken, att göra ett alkoholfritt mousserande vin som stilmässigt är så nära riktig champagne som möjligt.

Vid frågan på varför han inte gör äkta champagne menar han att det skulle vara omöjligt eftersom navet i hans verksamhet är att bedöma champagne och han måste fortsätta att vara oberoende.

Richard Juhlin 0% Pinot Noir Rosé

 

 

Fler nyheter i Förädling och Trend

Asiatiskt och laxpasta i topp under 2021

Under årets första månaderna har efterfrågan på asiatisk mat varit stor. Det visar en undersökning av HelloFresh. Och laxpasta var den mesta valda rätten bland deras kunder mellan januari och mars. Efterfrågan på asiatisk mat har varusprudlade under de tre första månaderna av 2021.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem