Nu vill vi dricka öl på krogen tillsammans med Leif GW Persson

I en ny Sifo-undersökning uppger 6 av 10 svenskar att de planerar att ta en öl på krogen inom den närmaste tiden. Den som de helst vill ha som sällskap är Leif GW Persson.

Den 29 september lyfte myndigheterna på pandemirestriktionerna och det blev återigen möjligt att gå på krogen. Sifo-undersökningen Dryckeskollen som genomförs på uppdrag av Carlsberg Sverige visar inte helt förvånande att många svenskar längtar efter att få gå ut på krogen igen och ta sig en öl. Sex av tio svenskar (67 procent av männen och 47 procent av kvinnorna) planerar att ta en öl på krogen inom en snar framtid.

De flesta föredrar att dricka en öl på en restaurang eller i vänners sällskap – endast 13 procent av dem som dricker en öl då och då gör det helst själv i hemmet.

Enligt undersökningen kommer konsumtionen inte att gå upp. Den flyttas i stället tillbaka från hemmet till krogen. På frågan om man kommer att dricka mer eller mindre öl efter att pandemirestriktionerna har släppts svarade 87 procent att de kommer att dricka lika mycket öl som tidigare. Endast 4 procent svarade att de skulle dricka mer öl och lika många uppgav att de skulle dricka mindre öl.

Dryckeskollen frågade också om vilken kändis vi helst vill ha som sällskap över en öl på krogen. Högst upp hamnar Leif GW Persson, följd av Kronprinsessan Victoria och Anders Bagge. På delad fjärdeplats återfinns Zara Larsson och Janne Andersson, tränare för herrlandslaget i fotboll.

 

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser

Från komjölk till växtbaserat – här är Fazer Lifestyle Foods nya vd

Krister Zackari lämnar Norrmejerier för att i stället bli ny vd för Fazer Lifestyle Foods från och med 1 juli.
– Det finns stora förväntningar och stora möjligheter, säger han till Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem