Ny glass med svinningrediens

Triumf Glass har skapat en glass som tillvaratar restprodukter från ett annat livsmedelsföretag och därför minskar svinnet

Triumf Glass har skapat en glass där de samarbetar med en annan livsmedelsproducent och tillvaratar deras restprodukter. Det är i produktionen från Switsbake bageri som det bildas kross från överblivna kakor. Hittills har kakbitarna slängts bort, men nu kommer de till användning som ingrediens i Triumf Glass nya gräddglass Cookies & Cream. Förutom kaksmulor innehåller glassen även chokladsås.

”När vi såg möjligheten att ta fram en god smak men och samtidigt ta till vara på en restprodukt från en annan svensk producent kändes det självklart. Cookies & Cream var ett måste!” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.