13 oktober 2021
Triumf Glass har skapat en glass där de samarbetar med en annan livsmedelsproducent och tillvaratar deras restprodukter. Det är i produktionen från Switsbake bageri som det bildas kross från överblivna kakor. Hittills har kakbitarna slängts bort, men nu kommer de till användning som ingrediens i Triumf Glass nya gräddglass Cookies & Cream. Förutom kaksmulor innehåller glassen även chokladsås.
”När vi såg möjligheten att ta fram en god smak men och samtidigt ta till vara på en restprodukt från en annan svensk producent kändes det självklart. Cookies & Cream var ett måste!” skriver företaget i ett pressmeddelande.
Dela
Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.