Ny portal för handel med ekologiska produkter

Nu kommer Eko-Portalen – en digital plattform som ska hjälpa Krav-märkta producenter att öka försäljningen. Portalen fungerar som en digital marknadsplats där ekologiska producenter och inköpare kan knyta kontakt.

Eko-Portalen är en digital plattform som kopplar ihop ekologiska producenter med inköpare från olika delar av livsmedelskedjan. Syftet är att främja försäljningen av ekologiska livsmedel från Sverige med ett särskilt fokus på råvaror och produkter från mindre och medelstora producenter. Plattformen är finansierad av Vinnova.

– Tack vare Eko-Portalen kan vi erbjuda en plattform för alla ekologiska producenter som vill hitta nya försäljningskanaler för sina råvaror och produkter. Redan idag innan lanseringen kan inköpare hitta en mångfald av ekologiska produkter inom de största kategorierna och från olika delar av landet, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.

Eko-Portalen passar alla producenter som vill förbättra sin digitala närvaro och visa upp sitt produktsortiment för inköpare i Sverige och internationellt. Företagen har möjlighet att presentera sitt varumärke och sina produkter, länka till hemsida och webshop med mera på en egen sida i portalen.

– Eko-Portalen fyller verkligen ett behov av att samla och visa upp alla duktiga ekologiska producenter i Sverige som varje dag jobbar för bättre mat för människa och planet. Det är självklart något vi på Bärta vill vara en del av, säger Pia Qvarnström, grundare av det ekologiska livsmedelsföretaget Bärta.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Mötesplatser