Inställt på grund av corona – flera branschmässor flyttas till 2021

Det är de inställda mässornas år. Nu är det klart att Nordic Food Industry flyttas fram till 4-6 oktober 2021, och Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair flyttas till 17-18 november nästa år.

Vi var nog många som trodde att hösten 2020 skulle bli ovanligt hektisk, med tanke på hur många mässor och andra event som flyttats fram på grund av coronapandemin – utöver de som redan var inplanerade i höst.

Men nu ställs den ena mässan efter det andra in, eller rättare sagt skjuts upp till 2021.

Senast i raden att ta det tunga beslutet är den relativt nya branschmässan Nordic Food Industry, som skulle arrangerats på Svenska Mässan i början av oktober.

– I dialogerna som vi fört med våra utställare framgår det tydligt att en datumflytt till 2021 är vad den absoluta majoriteten föredrar med tanke på den osäkerhet som just nu råder. Vi har den största respekt för att en mässa innebär en stor investering i både tid och pengar, säger Anki Fagerström, affärsansvarig för Nordic Food Industry och även för mässorna Scanautomatic och ProcessTeknik som skulle ha arrangerats parallellt.

Nytt datum för de tre mässorna blir i stället 4-6 oktober 2021.

Sedan tidigare är det klart att även Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair – Skandinaviens största fackmässa för hållbarhet och ekologiska produkter – som arrangeras på MalmöMässan flyttas fram till nästa år.

– Det mest ansvarsfulla alternativet för alla inblandade är att flytta fram mässorna och se till att de blir ännu bättre och större än tidigare år, säger mässchefen Melina Viking.

 

Dela

Fler nyheter i Corona och Mötesplatser

White Guide och LRF samlar svenska matupplevelser i digital kalender

I ett unikt och otippat samarbete lanserar restaurangguiden White Guide tillsammans med LRF Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Ambitionen är att göra det enklare att hitta till småskaliga mat- och dryckeshantverkare på den svenska landsbygden, liksom olika event och matupplevelser.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.