Pauligs storsatsar – bygger ny fabrik i Belgien

Pauligs satsar drygt en halv miljon svenska kronor i en ny produktionsanläggning i Belgien för tillverkning av bland annat tortillas. Investeringen är företagets största någonsin utanför Finlands gränser.

För att stärka sin position som marknadsledare inom tex-mex och investerar Pauligs 45 miljoner euro i en helt ny produktionsanläggning i Roeselare i Belgien.

– Den här investeringen markerar ett viktigt steg i genomförandet av vår internationella tillväxtstrategi. Det är den största investeringen som Paulig har gjort utanför Finland och kommer att stärka vår ledande position inom tex-mex-kategorin i Europa, säger vd Rolf Ladau i en kommentar.

Pauligs är verksamt i 13 länder och har i dag fyra tex-mex-fabriker i Europa varav två redan ligger i Roeselare. Den nya anläggningen, som ska byggas bredvid dessa, är klar att tas i drift våren 2022.

– Tex-mex är en av de snabbast växande kategorierna inom livsmedels- och dryckessektorn. Det är enkelt, gott och flexibelt, vilket är av högsta relevans för dagens konsumenter. Du kan testa nya smaker med tacos och tortillas och variera med till exempel vegetariskt och växtbaserade proteiner, säger Rolf Ladau.

Den nya fabriken blir mer energieffektiv, vilket innebär fler volymer med samma energiförbrukning. Den ska enligt uppgift också ”öka Pauligs innovationskapacitet och därmed möjligheten att erbjuda hälsosamma och goda produkter till konsumenterna”.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Hållbarhet och Utblick

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.