Mer krisstöd att söka för coronadrabbade företag

Omställningsstödet har förlängts för att gälla även maj, juni och juli. Från och med den här veckan kan företag som drabbats hårt av pandemin ansöka om pengar från Skatteverket. Förutsättningarna är emellertid annorlunda jämfört med förra gången.

Omställningsstödet, som ska hjälpa företag som drabbats hårt av pandemin att klara av sina fasta kostnader, förlängs och att stöd delas ut för maj, juni och juli också.

Från och med i dag är det möjligt att ansöka om pengar från Skatteverket. Förutsättningarna är emellertid annorlunda jämfört med tidigare, framför allt när det gäller krav på tappad omsättning och maxbelopp som kan delas ut.

För att få stöd för maj månad krävs att företaget tappat mer än 40 procent av sin omsättning jämfört med året innan. Som mest kan företaget få 75 miljoner kronor från staten.

För att företaget ska vara aktuellt för att få stöd i juni och juni ska tappet vara uppe på 50 procent, jämfört med samma period 2019. Här är maxbeloppet åtta miljoner konor per företag.

Rent administrativt krånglar det här till det:

– Företagen måste göra två separata ansökningar om de har rätt till stöd för alla tre månaderna, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Senast den 30 november ska ansökningarna vara inne hos Skatteverket.

– Vi rekommenderar dock att söka så snart som möjligt.

När ansökan är beviljad finns pengarna på företagets konto inom en vecka om den är korrekt ifylld och företaget har rätt till stöd.

Dela

Fler nyheter i Corona och Värdekedjan

Hon leder Polarbröds nya “CHARM-offensiv”

Nu går startskottet för CHARM-fabriken, ett treårigt projekt som ska stärka matsektorn i norr. Maja Berggren leder verksamheten, en hemvändande norrbottning som brinner för hållbarhet och innovation.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.