Bara fiberbaserade förpackningar i årets nordiska förpackningstävling ScanStar 2021

Totalt 14 utmärkelser har tilldelats nordiska förpackningsdesigners, tillverkare och användare i årets ScanStar -förpackningstävling. Samtliga deltagande förpackningar i år var fiberbaserade.

ScanStar är en gemensam nordisk förpackningstävling som hållits årligen sedan 1969 av SPA, Scandinavian Packaging Association. Tävlingen är öppen för alla förpackningslösningar som designats, omvandlats eller använts i ett av de nordiska länderna. Scanstar 2021 organiserades av Svenska Förpackningsgillet.

Totalt har 14 utmärker tilldelats nordiska förpackningsdesigner, tillverkare och användare. Det var logistiklösningar, mat- och dryckesförpackningar, presentförpackningar och displayer och alla som deltog i tävlingen i år var fiberbaserade.

Bland de 14 utmärkelserna fanns följande livsmedelsförpackningar och ett utdrag ur motiveringen:

  • BMA Packaging med en avokadoförpackning som minskar matsvinn och ger färskare produkter.
  • Elopak Pure-Pak Imagine som är en uppdaterat version av Pure-Pak-kartongen med designade viklinjer som gör det lättare att få ut sista dropparna samt utan plastlock.
  • Smurfit Kappa Marabou PREMIUM display – en smart och funktionell lösning för som stöder varumärket väl.
  • Smurfit Kappa och en hållbar förpackning färsk fisk där storlek och form optimerats både för fisken och pallens storlek.
  • Stora Enso EcoFreshBox – en bärbehållare i flera storlekar som även kan användas till andra produkter.

 

Dela

Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet

Experten: “Förpackningar är alltid en kompromiss”

Nya förpackningsdirektiv är på gång, vilket livsmedelsbranschen redan jobbar hårt med. De nya plastkorkarna som sitter fast är bara ett exempel. Frågan är bara om möjligheten att återvinna går ut över funktionaliteten?

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.