Lavazza lanserar helt återvinningsbara kaffekapslar

Nu släpper det traditionella italienska kaffeföretaget Lavazza helt återvinningsbara kapslar som är kompatibla med Nespressomaskiner. Kapslarna är gjorda helt i aluminium och därför till återvinningsbara.

Det italienska kaffeföretaget Lavazza har funnits sedan 1895 och finns i 140 länder. Nu släpper de klimatvänliga kaffekapslar med några av sina mest ikoniska och karakteristiska kaffeblandningar: Qualità Rossa, Qualità Oro, ¡Tierra! For Planet samt Crema e Gusto.

Kapslarna är tillverkade helt i aluminium för att kunna återvinnas i sin helhet. Dessutom klimatkompenserar företaget för alla utsläpp under kapslarnas livscykel, från början till slut genom samtliga stadier av produktion, transport, användande samt återvinning.

– Vårt mål är att uppnå fullständig koldioxidneutralitet och resan började med att kompensera direkta utsläpp för koncernens kontor och produktionsanläggningar. För våra nya kaffekapslar tillämpar vi koldioxidkompensation på restutsläpp i hela värdekedjan, från kaffeodling till dess att kapseln återvinns, säger Heléne Grannas, marknadschef Lavazza Sverige och Finland.

Kapslarna är kompatibla med Nespressos originalmaskiner. Ytterförpackningen är gjord på återvinningsbart och FSC-märkt papper från hållbart hållen skog. Aluminiumkapslarna lämnas i metallåtervinningen vid miljöstationer där de sedan tas om hand och återvinns.

Dela

Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet

Experten: “Förpackningar är alltid en kompromiss”

Nya förpackningsdirektiv är på gång, vilket livsmedelsbranschen redan jobbar hårt med. De nya plastkorkarna som sitter fast är bara ett exempel. Frågan är bara om möjligheten att återvinna går ut över funktionaliteten?

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.