Chark-SM skjuts upp: ”Värt att vänta på”

Årets upplaga av Chark-SM skjuts upp till nästa år.
– Vi övervägde först att köra digitalt men kände sedan att vi vill kunna ge tävlingen full rättvisa, säger Magnus Därth, vd för Kött & Charkföretagen.

Den 22 oktober skulle det egentligen ha varit dags för kött- och charkbranschens stora evenemang, Chark-SM i Göteborg. Efter samråd med flera företag i branschen angående höstens situation, har arrangörerna bestämt sig för att flytta alltihop till 13 oktober 2021, det gäller såväl själva tävlingen och branschdagen som bankett och tillhörande prisutdelning liksom nya Styckar-SM.

– Vi ville avvakta sommaren innan vi fattade ett definitivt beslut. I den pågående pandemin behöver vi alla agera ansvarsfullt och vi har nu gjort den samlade bedömningen att det inte längre går att hoppas på ett tillräckligt stabilt läge för att branschen ska kunna samlas i oktober, säger Magnus Därth.

Han förklarar att olika lösningar diskuterats, men för att kunna leverera det sponsorer, tävlande och besökare önskar av ett Chark-SM, behövs en fysisk mötesplats.

– Vi vill inte arrangera ett Chark-SM med en massa restriktioner utan vill kunna ge allt när vi väl kör.

Nytt datum blir alltså 13 oktober 2021. Chark-SM arrangeras vanligtvis vartannat år, vilket betyder att 2021 egentligen inte skulle vara ett SM-år.

Hade ni hunnit få in många anmälningar?

– En del, men det brukar vara så att de flesta kommer in i augusti efter sommar och semester. Därför tyckte vi att det var viktigt att ta ett beslut och få ut informationen snabbt så att företagen inte lägger ned en massa jobb i onödan. Nu ska vi se till att Chark-SM 2021 blir värt att vänta på, säger Magnus Därth.

Chark-SM arrangeras av Kött och Charkföretagen och Tidskriften Kött & Chark.

Dela

Fler nyheter i Corona och Mötesplatser

Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör: “Haft flyt i maskineriet”

Genom en ambitiös exportsatsning har Blekinge Skorpan nått en imponerande ökning av exporten på hela 115 procent sedan 2022. Nu belönas företaget med priset Årets Livsmedelsexportör 2024.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.