Två svenskar på förstaplats i World Food Innovation Awards

För sjunde året i rad koras de bästa växtbaserade livsmedlen i World Food Innovation Awards. I år hamnade två bolag med svenska rötter i topp. Oumph! fick motta första pris i kategorin Best Brand och Veg of Lund i kategorin Best Allergy-Friendly Product med sin potatisbaserade dryck Dug.

World Food Innovation Awards är en av de äldsta och mest etablerade utmärkelserna för växtbaserade livsmedel och tävlingens mål är att lyfta fram innovation inom alla segment i branschen. I årets upplaga, den sjunde i ordningen, var det rekordstort deltagande och flera av världens största livsmedelsbolag medverkade med sina främsta produkter.

Svenska Oumph!, som nyligen köptes upp av det globala livsmedelsföretaget Livekindly Collective, utsågs till Best Brand med motiveringen:

 ”Wow detta varumärke har knäckt koden i hur man gör växtbaserade produkter både moderna och goda. Detta är vad den växtbaserade kategorin behöver för att transformeras och göra den cool och smaskig.”

– Vi ser detta som ett kvitto att vi är på rätt väg.  Att ett växtbaserat varumärke kan vinna ett pris som detta är en positiv signal för framtiden, inte bara för Oumph! utan för hela den växtbaserade rörelsen, säger Henrik Åkerman, Global brand lead för Oumph!

 

Veg of Lund var nominerade i fyra olika kategorier och vann i Best Allergy-Friendly Product med sin potatisbaserade dryck Dug.

– Vi är glad över att vunnit i kategorin Bästa allergivänliga produkt men minst lika glada och stolta över att vara runner-up och få ett speciellt erkännande också i den viktiga kategorin Bästa växtbaserade dryck, efter livsmedelsjätten Nestlé.”

I motiveringen lyfter juryn fram: ”Detta är ett väldigt komplett koncept i form av förpackning, hållbarhet och kreativitet, som också visar hur potatis kan användas på många sätt i kategorin växtbaserade livsmedel.”

 

Se alla nominerade och vinnare i de övriga kategorierna här: World Food Innovation Awards

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Växtbaserat

Södertälje sätter matens klimatavtryck under lupp

Södertälje kommun har tillsammans med Consupedia analyserat hur kommuns livsmedelsinköp påverkar omvärlden utifrån 14 hållbarhetsparametrar. Nu efterlyser kostchefen Sara Seing en bredare syn på hållbarhetsbegreppet.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.