Aloba först med svenskt ärtprotein

I början av sommaren meddelade Orkla att de var först i Sverige med svenskt ärtprotein. Men Aloba Foods hörde av sig och förklarar att ”Orkla må vara störst, men Aloba är först”.

Under våren lanserade Aloba 100 procent plantbaserad färs och burgare och i början av hösten kommer de medett förfinat recept på färs och burgare tillverkade i Sverige med minst 90 procent nordiska råvaror från land och hav, bland annat nordiskt ärtprotein, odlat i Sverige och texturerat i Norge.

– Omställning till att vi ska äta mer växtbaserade livsmedel för minskad klimatpåverkan och bättre hälsa måste ske på bred front och med gemensamma krafter. Det är bra att Orkla är med på tåget, men först i Sverige är de inte. Rätt ska vara rätt och såvitt vi vet är det Aloba som är först i Sverige med nordiskt ärtprotein, säger Lars Johansson, VD på Aloba Foods AB.

Utöver det nordiska ärtproteinet innehåller Alobas produkter även gråärt, korn, havre och alger (Saccharina latissima) från havet utanför Trondheim.

– Innehållet av alger, rika på fibrer, antioxidanter, mineraler och jod gör Aloba unikt. Algerna bidrar till renare hav och skapar en livsmiljö som hjälper till att öka mängden fisk i haven avslutar Lars Johansson.

Dela