App som jämför butikernas priser

Nu blir det enklare för konsumenterna att göra prisjämförelser mellan olika dagligvarubutiker. Appen Foodrunners påminner om Pricerunner fast jämför i stället dagligvaror i fysiska butiker.

Enligt Foodrunners själva har de skapat Sveriges första prisjämförelse-app för dagligvaror i fysiska butiker. Syftet är att hjälpa konsumenter spara pengar, förbättra sin hälsa och minska miljöpåverkan. Med appen blir det möjligt att jämföra alla matbutiker i närområde och se vad som är det smartaste och billigaste valet.

Appen innehåller information om innehållsförteckning, näringsvärden samt kalorier för 200 000 produkter. Detta i kombination med prisalgoritmer ska förse konsumenten med all information som de behöver för att kunna göra det smartaste valet vid varje givet tillfälle. Utöver produktinformationen är det möjligt att skapa och dela inköpslistor samt se hur mycket man sparar vid varje givet inköpstillfälle.

– Foodrunners kommer hjälpa miljontals med människor världen över att få en bättre ekonomi, samtidigt som vi gör det både roligt och effektivt att handla mat, skriver grundarna på företagets hemsida.

Bakom Foodrunners app ligger avancerad teknik för datainsamling samt algoritmer som ska göra det möjligt för konsumenten att få mer pengar i fickan, göra hälsosamma och klimatsmarta val.

Fler nyheter i Arkiv och Dagligvaruhandel

Mindre matsvinn slängs i avloppet

Mängden mat och dryck som svenskar häller ut i avloppet minskar, jämfört med 2014. Men det är fortfarande alltför mycket som slängs bort i onödan. Det visar en ny studie från Naturvårdsverket.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem