April, april – här är branschens bästa blåsningar

Äggande hönsyoga, öl direkt från kranen och EU-anpassade kardemummabullar. Det är bara några av de kreativa aprilskämt som livsmedelsbranschen roade sig med att sprida i måndags.

Jodå, första aprilskämten lever fortfarande, något som inte minst bryggeriet Carlsberg visade prov på när de lanserade sin KatÖlysatorn – världens första ölomvandlare för kökskranar – dagen till ära.
– Det är med stor glädje som vi äntligen kan presentera denna teknologiska bedrift som kommer att förändra ölindustrin för alltid. Med vår adapter och en enkel vridning förvandlar du köket till ett eget mikrobryggeri, med nybryggd alkoholfri ljus lager serverad direkt ur kranen, säger Casper Danielsson, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

Och nätvinbutiken Vinoteket passade på att släppa sin bomb: Att det i sommar blir möjligt att köpa vin på samma sätt som man köper glass av glassbilen. Signalen som ljuder ur högtalarna när vinbilen tuffar in i bostadsområdena ska enligt pressmeddelandet vara “en unik version av den gamla dängan Red, red wine”.

Konferensanläggningen Högberga gård presenterade ett helt nytt koncept som både tacklar risken för äggbrist samtidigt som man bjuder på nya äggstravaganta gästupplevelser. En stor del av trädgården har enligt uppgift styckats av för att ge plats till en generös och modern hönsgård: ”Högberga Hönsgård 2.0 ger fri tillgång till färska ägg för såväl hotellets gäster som boende på hela Lidingö”.
Gästerna får även möjlighet att testa den senaste mötesaktiviteten: ”Egg-celent Eggs-ercise – Not for chickens.” som helt enkelt handlar om yoga och annan träning tillsammans med en höna.

Stenugnsbageriet Olof i Borgholm på Öland meddelade sina kunder via sociala medier att de hade stängt under 1 april för att arbeta med att anpassa storleken på sina bullar enligt nya direktiv från EU.
“För små och medelstora bagerier gäller att diametern på bullar som är smaksatta med kanel eller kardemumma samt toscabullar ska vara 10 centimeter, en variation på 2-4 mm är tillåten”, kunde man bland annat läsa i inlägget, som snabbt fick mängder av kommentarer.
Som exempelvis: “Äntligen blir det andra bullar – måttbeställda!”

 

Dela

Fler nyheter i Trend och Värdekedjan

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.