Årets kock möter publiken i nya kanaler

Årets Kock 2020, eller SM i professionell matlagning, blir ett digitalt event i år.
– Vi ser detta som en möjlighet att göra en omstart för branschen, säger Andreas Stenberg, vd för Årets Kock AB.

Den 17 september koras Sveriges bästa kock på Annexet i Stockholm.

För första gången i tävlingens historia kommer finalen att livesändas, i flera olika kanaler och med flera olika event och seminarium under samma vecka.

– Årets Kock 2020 blir en helt ny satsning och en möjlighet att skapa något nytt för branschen. I stället för att ställa in eller flytta fram finalen med tanke på det rådande läget så har vi sett detta som en möjlighet och något positivt att se fram emot i september, säger Andreas Stenberg.

Alla tävlingsmoment kommer fortfarande att genomföras i tävlingsköken på Annexet.

– Det kommer vara lika viktigt med precision, tid och presentation av rätterna som tidigare och det kommer vara lika stor utmaning att bli Årets Kock i år som tidigare, säger tävlingsledaren Tom Sjöstedt.

Nyligen genomfördes uttagningen av de 24 bidrag som gått vidare till kvaltävlingen 9-10 juni.

 

Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.

 

Dela

Fler nyheter i Corona och Mötesplatser

White Guide och LRF samlar svenska matupplevelser i digital kalender

I ett unikt och otippat samarbete lanserar restaurangguiden White Guide tillsammans med LRF Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Ambitionen är att göra det enklare att hitta till småskaliga mat- och dryckeshantverkare på den svenska landsbygden, liksom olika event och matupplevelser.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.