De kan bli Årets Impact Maker

Bland tjugotalet nominerade lyser tre startups starkare än övriga stjärnor: Mycorena, Norbite och Innosentia.
– Det är en fin bredd på våra finalister, säger Elén Faxö, ledamot i styrelsen för Livsmedel i fokus.

– Till skillnad från förra året är det här startfältet relativt mogna startups som alltså kommit en bra bit på vägen i sina respektive företag. De är på god väg att göra stor skillnad för branschen, fortsätter Elén Faxö.
Elén Faxö poängterar också bredden i startfältet.
– Företagen respresenterar hela kedja, från teknologi och primärproduktion tillslutprodukt mot konsument och handel, säger hon.
– Innosentia står för waste-utmaningen medan Mycorena är teknologi men även kan presentera en konsumentprodukt ut mot handeln. Norbite står för det cirtkulära, som naturligtvis har en självklar framtid inom branschen.
Finalisterna kommer att mötas i finalen som äger rum på Livsmedelsdagarna den 8 september i Tylösand. Där kommer de att pitcha sin affärsidé för en jury som består av personer från industrin alternativt är investerare. Vinnaren utses live och belönas med en prispeng på 100 000 kronor.
– Men det allra viktigaste är ändå synligheten och erkännandet som en vinst innebär och som vi hoppas kan ge ringar på vattnet, säger Elén Faxö.

FAKTA ÅRETS IMPACT MAKER
Det är andra gången startup-priset Årets Impact Maker arrangeras. Syftet är att priset ska inspirera och lyfta fram goda och innovativa exempel inom livsmedelsbranschen. Priset är ett samarbete mellan Vinnova och nätverket Livsmedel i fokus.

Vill du veta mer om finalisterna och läsa motiveringarna? Klicka här!

 

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser

Hon tar matchen kring krångliga närings- och hälsopåståenden

Hon är den seglande sjökocken och kostrådgivaren som sadlade om och blev en prisbelönt techprofil. Nu ska hon revolutionera livsmedelsbranschen med en ny typ av tjänst för att minska regelkrånglet. Möt Carolin Solskär, grundare av foodtech-bolaget Nuverica.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem