De ska bli produktutvecklare i världsklass

Vill du bli en produktutvecklare i världsklass? Lära dig insiktsdriven innovation och knyta nya kontakter? Då är Livsmedel i fokus produktutvecklarkurs något för dig. Kursen har startat för terminen och flera av deltagarna har redan kommit en bit på väg och är taggade på fortsättningen.

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med produktutveckling idag. Tanken är att du ska kunna fördjupa dig inom området för att skapa nya, innovativa produkter i framtiden. Det ställs inga krav på akademisk utbildning men däremot är det viktigt att ha erfarenhet från etablerade livsmedelsföretag, handel eller foodservice.
På terminens kurs som har startat finns bland annat Johanna Forsvall, idag produktuvecklare på Kiviks Musteri.
Varför går du utbildningen?
– För att utvecklas i min roll som produktutvecklare. För att få nya infallsvinklar på det jobb jag gör idag och kunna göra det ännu bättre framöver. En stor anledning är också att träffa personer i liknande arbetsroll som jag och byta erfarenheter och insikter som kan hjälpa oss alla framåt, både i dag och framöver.

Peter Böhlenius, strategisk kvalitets- och produktutvecklare på Polarbröd är ytterligare en av deltagarna på årets första kurs.
– Jag går kursen för att få en djupare kunskap kring innovationsprocesser, säger han.


Första kurstillfället har alltså redan gått av stapeln. Kreativt och spännande, enligt deltagarna.
– Vi hann med en massa spännande! Huvudfokus var innovation och innovationsprocessen. Vi delade med oss av hur vi arbetar idag och hade en del diskussioner kring varandras processer. Problemhantering var också en del av den här första modulen där det visade sig att många av oss stöter på liknande utmaningar och diskuterade hur man kan identifiera och hantera dessa. Vi fick lära oss om olika innovationsmetoder och kreativa strategier och arbetade en hel del praktiskt kring dessa, både individuellt och tillsammans i grupper kring olika case. Det var väldigt lärorika och inspirationsgivande dagar, berättar Johanna Forsvall.
Vad hoppas du få med dig av kursen?
– Jag hoppas på lite nya verktyg för att driva produktutvecklingsprojekt smidigare, mera strukturerat och snabbare än idag, säger Peter Böhlenius.
Johanna Forsvall håller med.
– Jag vill få med mig verktyg jag kan ha användning av i mitt dagliga arbete, och jag vill inspireras till nya tanke- och arbetssätt. Och som jag tidigare nämnde: Att lära känna branschkollegor med liknande roll men med andra arbetssätt, med andra livsmedel i fokus och att lära av varandra.

Utbildningen går igenom:
• Innovationsprocesser
• Idéportfölj och konceptutveckling
• Sensorik och produktegenskaper
• Recept och försöksdesign
• Processtekniker
• Förpackningar
• Märkning och lagstiftning
• Hållbarhet ur klimat- och hälsoperspektiv

Nyfiken och vill veta mer? Här hittar du all info du behöver!

Dela