Hälften frukt i ny variant av klassiskt godis

Nu släpper Cloetta godis som består av 50 procent frukt. Enligt företaget har det länge funnits en efterfrågan på godis med mer naturliga ingredienser.

– Vi är glada att kunna presentera en verklig innovation – ett godis som för första gången någonsin innehåller hela 50 procent frukt, säger Ruben Grönevik, Brand Manager på Cloetta.

I ett pressmeddelande uppger företaget att en av utmaningarna med att ta fram de nya produkterna är att de ska kännas och smaka som godis samtidigt som den innehåller mycket frukt. Utvecklingsarbetet har pågått under cirka två år och de har arbetat nära konsumenter för att välja ut smaker.

Frukten i godiset kommer från fruktpuré och fruktjuicer och det ingår även naturliga aromer i produkten. Färgen kommer från livsmedel. Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis finns i två smaker: Bär & Frukt med smak av rött äpple, päron, jordgubbe, blåbär, granatäpple och hallon samt Tropisk med smak av grönt äpple, päron, passionsfrukt, ananas, persika och mandarin.

Godiset lanseras officiellt i vecka 19 i de flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln, men går redan nu att hitta på Pressbyrån.

Fler nyheter i Förädling och Hälsa

Allvarlig brist på plastråvara

Brist på plast riskerar att hämma tillväxten på den svenska kemi-, plast- och gummiindustrin, som just nu är inne i en stark tillväxtfas. Detta medför dessutom ökade kostnader för plastråvaran. En utveckling som, sett i ett bredare perspektiv, på sikt kan påverka inflationen i landet, skriver Innovations- och kemiindustrierna, IKEM i ett pressmeddelande.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem