Krav bjuder på hållbar frukost – hela dagen

Krav laddar en foodtruck med smakportioner av ekologisk och Krav-märkt frukost tillsammans med flera livsmedelsföretag. Turnén går till tio studentcampus i åtta städer. Målet? Att visa att hållbart är gott.

Förra årets foodtruck-turné var lyckad så nu laddar Krav om med en ny. Under tre veckor, från 29 augusti till 13 september, kommer foodtrucken att finnas på plats vid universitets- och högskoleområden i städer från Uppsala i norr till Malmö i söder.

Studenter som inte har hunnit med frukost kan då dämpa sin hunger med lite “overnight oats” och en smoothie på äppeljuice, hallon och blåbär.

– Vi vill träffa studenter och berätta om Krav-märkt mat, som är den mest hållbara maten, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef för livsmedel.

Turnén sker i samarbete med tre Krav-anslutna livsmedelsföretag. Ett av dem är Axfood, där varumärke Garant bidrar till frukosten med havregryn och frysta hallon och blåbär.

Från Falköpings Mejeri kommer filmjölk medan Torfolk Gård i Värmland levererar bärsylt.

Smakportionerna har döpts till ”All Day Breakfast”, eftersom frukosten fungerar lika bra att äta när som helst under dagen.

Foodtruck-turnén pågår parallellt med kampanjen Eko-september, som handlar om hur ekologisk mat produceras och vad den bidrar till.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Mötesplatser

Bönan och biffen i fokus i framtidsrapport: ”Det behövs visioner”

Det går att skapa ett cirkulärt och modernt nettonoll-samhälle, men vägen dit måste förändras. Det slås fast i en färsk rapport som ska överlämnas till regeringen – och där framtidens mat är en av flera visioner som presenteras.