Lavazza lanserar helt återvinningsbara kaffekapslar

Nu släpper det traditionella italienska kaffeföretaget Lavazza helt återvinningsbara kapslar som är kompatibla med Nespressomaskiner. Kapslarna är gjorda helt i aluminium och därför till återvinningsbara.

Det italienska kaffeföretaget Lavazza har funnits sedan 1895 och finns i 140 länder. Nu släpper de klimatvänliga kaffekapslar med några av sina mest ikoniska och karakteristiska kaffeblandningar: Qualità Rossa, Qualità Oro, ¡Tierra! For Planet samt Crema e Gusto.

Kapslarna är tillverkade helt i aluminium för att kunna återvinnas i sin helhet. Dessutom klimatkompenserar företaget för alla utsläpp under kapslarnas livscykel, från början till slut genom samtliga stadier av produktion, transport, användande samt återvinning.

– Vårt mål är att uppnå fullständig koldioxidneutralitet och resan började med att kompensera direkta utsläpp för koncernens kontor och produktionsanläggningar. För våra nya kaffekapslar tillämpar vi koldioxidkompensation på restutsläpp i hela värdekedjan, från kaffeodling till dess att kapseln återvinns, säger Heléne Grannas, marknadschef Lavazza Sverige och Finland.

Kapslarna är kompatibla med Nespressos originalmaskiner. Ytterförpackningen är gjord på återvinningsbart och FSC-märkt papper från hållbart hållen skog. Aluminiumkapslarna lämnas i metallåtervinningen vid miljöstationer där de sedan tas om hand och återvinns.

Dela

Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet

SLU samordnar projekt för hållbar livsmedelsomställning

Jordbruket orsakar ungefär en tredjedel av världens totala mängd växthusgaser, och i Europa kommer nästan 70 procent från boskapsbaserat jordbruk. EU:s mål är att bli den första koldioxidneutrala kontinenten år 2050, vilket ställer stora krav på genomgripande förändringar inom produktions- och leveranskedjor.