Livsmedelsproducenter går samman i en kampanj för att stötta Sveriges restauranger

En rad leverantör har gått samman för att stötta den hårt drabbade restaurangbranschen under pandemin. Genom en stor kampanj uppmanas alla privatpersoner att köpa måltider från sin lokala restaurang under parollen #stöttadinlokalarestaurang.

Restriktionerna under pandemin har tagit hårt på restaurangnäringen. Enligt ett pressmeddelande från Visita har Sveriges restauranger sedan alkoholstoppet infördes för två månader sedan tappat över 70 procent av intäkterna jämfört med samma period förra året. 100 000 människor hittills har förlorat jobbet, varslats eller permitteras.

Nu väljer Martin & Servera-gruppen att tillsammans med en rad utvalda leverantörer  göra en stor satsning för att stötta restaurangbranschen i den här tuffa tiden. I en rikstäckande kampanj med annonsering på mer än tusen digitala stortavlor över hela Sverige samt en bred kampanj i sociala medier uppmanas privatpersoner att köpa frukost, lunch och middag från sin lokala restaurang under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Medverkande leverantörer är Arla, Carlsberg Sverige, Dalsjöfors, Feldt’s, Guldfågeln, SallaCarte och Zoégas. Kampanjen startar under första veckan i februari.

– Vi vill genom detta gemensamma initiativ stötta restaurangbranschen på bred front genom att inspirera privatpersoner att köpa mat för avhämtning från sin lokala restaurang eller café. Vi vill alla se en levande restaurangbransch även när pandemin är över – och då behöver vi agera nu, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.

I satsningen ingår en serie med tre kostnadsfria webbinarier som ska inspirera och ge framtidstro för restaurangbranschens aktörer. Tareq Taylor är moderator och bland gästerna finns en rad namnkunniga profiler från krogvärlden som berättar om hur man skapar en grym upplevelse för restauranggästen. Lennart Wallander från Food & Friends trendspanar om restaurangbranschen 2.0 efter pandemin. Det första avsnittet sänds den 4 februari på martinservera.se.

– Vi ser gärna att alla är med och stöttar sin lokala restaurang och delar budskapet vidare i sina egna flöden i sociala medier #stöttadinlokalarestaurang, säger Kristina Ossmark.

Fler nyheter i Corona och Måltider och Restaurang

foodora och Scan lanserar nya köttiga matkassar

Nu lanserar foodora i samarbete med Scan två nya matkassar – en Burgarkasse som utvecklats med Jureskogs och en Köttkasse i samarbete med AG Kötthandel.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem