Ny svensk havredryck för cappuccino, latte och vanligt bryggkaffe

Nu kommer ett nytt växtbaserat alternativ till mjölk. Havredals släpper Havredryck Kafé & Kondis som är speciellt anpassad för kaffe.

Nya Havredryck Kafé & Kondis från Havredals har en ökad skumbarhet och lägre sötma jämfört med originalet. Tanken är att kaffet ska få spela huvudrollen. Därför tar produkten ett steg tillbaka i både sötma och havresmak, men med utgångspunkt i Havredals originalrecept. Den är framtagen för att blanda sig väl med alla sorters kaffe och har en högre fetthalt som ger en fyllig, gräddig smak med en lite nötig karaktär.

– Vi tror att havredryck kommer kännas lika självklart som kanelbullar på kaféer i framtiden, och tänkte att det var på sin plats att skapa en dryck som kan bli en framtida klassiker i svenska kafémiljöer, säger Jens Johnsson, kommunikationsansvarig på Havredals.

Produkten har tagits fram i nära samarbete med kaféer och utvecklats för att fungera bra både i bryggkaffet och skummad i cappuccinon och den är tillverkad av havre och raps från svenska bönder.

Fler nyheter i Trend och Växtbaserat

Asiatiskt och laxpasta i topp under 2021

Under årets första månaderna har efterfrågan på asiatisk mat varit stor. Det visar en undersökning av HelloFresh. Och laxpasta var den mesta valda rätten bland deras kunder mellan januari och mars. Efterfrågan på asiatisk mat har varusprudlade under de tre första månaderna av 2021.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem