Orkla satsar på egen restaurang för nya innovationer: ”Vi vill få direkt input”

Orkla Foods Sverige öppnar Frankful Butik och Restaurang i direkt anslutning till huvudkontoret i Malmö, med fokus på att hitta lösningar för framtidens mat inom planetens gränser.
– Vår tanke är att skapa en mötesplats för riktig god, innovativ och hållbart framställd mat, säger marknadschefen Josefin Buregård.

Om två veckor är det premiär för Orklas sprillans nya satsning: Frankful Butik och Restaurang – en ”innovationsinkubator” där man snabbt kan testa nya smaker och rätter och få direkt input från gästerna.

Restaurangen ligger i entrén på Orklas huvudkontor i Malmö och genom en glasruta ska gästerna kunna följa arbetet i livsmedelsföretagets innovationskök ”där framtidens mat utvecklas”.

– Frankful är Orklas spjutspets för framtidens goda och hållbara mat och strategiskt viktig för att vi ska nå klimatmålen. Vi måste tillsammans hitta sätt att ställa om till ett hållbarare klimatsystem, och för att lyckas krävs det att den hållbara maten samtidigt är riktigt god. Därför öppnar vi den här restaurangen som en öppen innovationsplats för att kunna lära oss och få input från alla kunder, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Restaurangen kommer servera olika rätter som livsmedelsföretaget vill testa under just varumärket Frankful, men även andra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns kan hamna på menyn.

– Vi kommer att servera ett brett utbud av mat som gör skillnad för klimatet. Jag älskar att jobba med det vi har för dagen och de grönsaker som är i säsong så menyn kommer vara dynamisk och ändras flera gånger under veckan, säger kökschefen Malin Henriksson.

Man kommer även att erbjuda matkassar med olika teman, liksom möjlighet att handla limited edition produkter – både för att ta med hem och inkluderat i menyn.

Frankful Butik och Restaurang slår upp portarna 23 augusti på Isbergs Gata 9B i Malmö. Restaurangen serverar både frukost, lunch och snacks och håller öppet alla vardagar från klockan åtta fram till klockan 16.

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Mötesplatser

LRF:s present till den nya regeringen: Ett energipaket

Ge de gröna näringarna rätt förutsättningar så tillför vi ytterligare 50 terawattimmar i ny ren energiproduktion. Det är budskapet som LRF nu skickar till den nya regeringen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.

Bli medlem