– Att kroka arm med Råvara är ett sätt för oss att lära oss mer om god och hälsosam mat, säger Karin Bodin.
31 oktober 2023
Polarbrödsgruppen startar Polar Ventures, ett bolag som ska arbeta för att snabba på omställningen till ett regenerativt matsystem.
– Det handlar om ett system som stärker vår planet, inte utarmar den. Vi erbjuder njutning, hälsa och hållbarhet, säger koncern-vd Karin Bodin i en kommentar.
Den första stora satsningen är att gå in som delägare och samarbetspartner till den norrländska snabbmatskedjan Råvara, som i dag finns med sina restaurangbodar i Luleå, Boden, Piteå, och Skellefteå, och som vill vara ett modernt och hälsosamt alternativ till den traditionella snabbmaten. På menyn finns bland annat sushi, poké och andra hälsorätter för människor på väg.
– Jag vill förändra branschen mot det mer naturliga och hälsosamma och erbjuda något som smakar fantastiskt och som gör gott för gästens inre välmående, säger grundare och ägaren Anders Hellman.
Planen med Polar Ventures är att fortsätta bygga och investera i bolag som stöttar koncernens arbete med omställning inom matsystemet.
– I detta första projekt med Råvara finns tydliga expansionsplaner. Målet är att skala upp verksamheten och etablera Råvara på fler orter i landet, säger Magnus Bringhammar vice vd och finanschef för Polarbrödsgruppen.
Dela
Fler nyheter i Hälsa och Värdekedjan
Människor Måltider Värdekedjan
Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker
Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.
25 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.